Karadeniz'de gemi battı! İşte gemide bulunan mürettebatın kimlikleri açıklandı. Bir denizcinin cansız bedenine ulaşıldı

Dün Zonguldak'ı resmen fırtına vurdu. Bir yük gemisi ikiye ayrılıp karaya oturdu başka bir gemi ise battı. Gemiden saatlerdir haber alınamıyor. Gemide çalışan mürettebatın kimlikleri de açıklandı. Denizcilik Genel Müdürlüğü bir son dakika gelişmesini aktardı. Gemide bulunan bir denizcinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Karadeniz'de gemi battı! İşte gemide bulunan mürettebatın kimlikleri açıklandı. Bir denizcinin cansız bedenine ulaşıldı
AA

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde dün sabah saatlerinden itibaren haber alınamayan ve mendireğe çarparak battığı belirlenen 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin 12 Türk’ten oluşan mürettebat listesi ortaya çıktı. Öte yandan Kafkametler’in liman içinde sürüklenip, karaya oturmaması için açığa giderken mendireğe çarptığı ve iletişimin bu andan sonra koptuğu öğrenildi.

Karadeniz'de gemi battı! İşte gemide bulunan mürettebatın kimlikleri açıklandı. Bir denizcinin cansız bedenine ulaşıldı

KAFKAMET MENDİREĞE ÇARPARTAK BATTI

Kent genelinde dün şiddetli yağış ve fırtına hakim olurken, sabah saatlerinde Ereğli Limanı’nda 2 gemi halatı kopunca sürüklendi. İddiaya göre 'Kafkametler' adlı Türk bandıralı gemi, liman içinde sürüklenmememesi için açığa hareket ettirildi. Daha sonra mendireğe çarpan gemi ile irtibat koptu. 12 Türk mürettebatı bulunan gemiye ve personele ulaşılamadı. Olumsuz hava şartları nedeniyle ise mürettebatı arama kurtarma çalışması yapılamadı. G
ece saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı geminin battığını açıklayarak “Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır” dedi.

Karadeniz'de gemi battı! İşte gemide bulunan mürettebatın kimlikleri açıklandı. Bir denizcinin cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 2

İŞTE GEMİDE BULUNAN MÜRETTEBAT

Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı. Mürettebattan ise hala bir haber alınamadı.

BİR GEMİCİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra mendireğe çarparak batan Kafkametler gemisinde görevli bir denizcinin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün Twitter sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, şu bilgi verildi:

"Karaya oturan ve iletişimin kesildiği Kafkametler gemisinde görevli bir denizcimizin naaşı kurtarma ekiplerince Ereğli sahilinde bulunmuştur. Batan gemideki diğer denizcilerimizi arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Denizcimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Başımız sağ olsun."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili sabah saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, mürettebatın halen kayıp olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Şu anda Türkiye’nin 46 ilinde meteoroloji genel müdürlüğü uyarısıyla turuncu ve sarı kod uyarısı verildi. Yoğun yağış ve fırtına uyarısı var. Karadeniz’de özellikle Zonguldak, Sakarya bölgesinde çok yoğun bir rüzgâr var. Zonguldak Ereğlisi’nde maalesef bir gemi mendireğe çarparak battı. 12 denizcimiz şuanda kayıp. Arama tarama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara hava şartları izin vermiyor. Cumhurbaşkanımız, Bakanımıza buraya geçmesi konusunda talimat verdi.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin