Karadeniz turundaki İmamoğlu'ndan 'adaylık' yanıtı: Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu cumhurbaşkanlığı adaylığı sorularına "Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var." yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Karadeniz turundaki İmamoğlu'ndan 'adaylık' yanıtı: Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize ve 6 ilçesinin ardından, Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. Ekrem İmamoğlu bugün ise Trabzonu ziyaret etti.  İmamoğlu bugün Trabzon'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Karadeniz'in kentlerinde coşkuyla karşılanan İmamoğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kalabalık grupların ilgisi gece saatlerine kadar sürdü. Hava kararmasına rağmen Hopa, Fındıklı ve Ardeşen'e de giden İmamoğlu'nu burada yüzlerce kişi karşıladı. Hopa'da vatandaşlar, telefonlarının ışıklarıyla sevgi gösterisi yaptı.

Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları hakkında "Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye'deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var. Sözünü söylemeyen sesini çıkaramayan belediye başkanı AKP'li olsa ne olur... Bu değişime onların bile ihtiyacı var." ifadelerini yanıtladı.

 MİLLETVEKİLİ AHMET ŞIK'IN GÜNDEME GETİRDİĞİ İDDİALAR HAKKINDA EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu; Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık'ın, Artı Gerçek'ten İrfan Aktan'a yaptığı "Bir komplo teorisi olarak söylüyorum ama bu işin varacağı yer açık; İmamoğlu’na siyaset yasağı getirip en büyük rakiplerden birini ekarte edecekler. İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinde en çok emeği olan Canan Kaftancıoğlu’nu tutuklayacaklar. Gezi davasında mahkûmiyet verilen karar ile haklarında yine Gülen Cemaati kadrolarınca hazırlanmış ve elde tutulan dosyaların şüphelileri sanık haline getirilip tutuklanacak. Toplumsal muhalefeti hedef alan başka torba davalar gelecek. Bu komplo teorileri gerçek olursa kim şaşırır?" açıklamasını da değerlendirdi. 

Ekrem İmamoğlu, öngörülen komplo teorisi hakkında; "Türkiye'de herşey mümkün, bu 1 yıl sonra sona erecek." dedi. 

Programını açıklayan İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
Değişim var mı? Değişim yüksek oranda var. Birçok konuda toplumun rahatsızlığı yüzde 80 oranlarında. Değişimi umutlandıracak olan muhalefet blokudur. Üzerine düşeni yapmaktadır.

"İSTANBUL'U YÖNETEN TÜRKİYE'Yİ YÖNETİR" İFADELERİNİN SORULMASINA İMAMOĞLU'NDAN YANIT

İstanbul lokomotif bir kent. Duyarsız bir İstanbul Belediye Başkanı tasvip edilmez, doğru bulunmaz. Bu bağlamda elbette değil ama o sorumluluk bilinci bende üst düzeyde var.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI 

Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye'deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var. Sözünü söylemeyen sesini çıkaramayan belediye başkanı AKP'li olsa ne olur... Bu değişime onların bile ihtiyacı var.

Genel Başkanla yarış bizim ne haddimize... Bizde Genel Başkandan izin alarak konuşmak da yok. Bunu sormanız normal. Ne yazık ki iktidar partisinde özgürce konuşma yok.

Trabzonlu Bakan Soylu bordo mavili taraftarlarca yuhalandı, tepkiler Erdoğan'ın konuşmasında da sürdü

TRABZON'DA SÜLEYMAN SOYLU'YA GÖSTERİLEN TEPKİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Bizim insanımız beyefendi, ahlaklı, centilmen, güzel konuşan insanı sever.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin