Karabükte cesedi bulunan Gabonlu Dina’nın ölümünde yeni görüntüler ortaya çıktı! 3’üncü kez gözaltına alındı, yine serbest bırakıldı

Karabük'te, Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, ortaya çıkan yeni görüntüler üzerine ifadelerinde çelişki tespit edilen D.A., 3’üncü kez gözaltına alındı. D.A. bir kez daha serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Karabükte cesedi bulunan Gabonlu Dina’nın ölümünde yeni görüntüler ortaya çıktı! 3’üncü kez gözaltına alındı, yine serbest bırakıldı

Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın Filyos Çayı'nda 26 Mart'ta cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Dinabongho'nun ölümüyle ilgili bağlantısı olduğu düşünülen 3'ü yabancı, 8 kişi, farklı zamanlarda gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i savcılık ifadesinin ardından, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden D.A.'nın serbest bırakılmasına Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Yeniden mahkemeye sevk edilen D.A., tekrar adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Karabükte cesedi bulunan Gabonlu Dina’nın ölümünde yeni görüntüler ortaya çıktı! 3’üncü kez gözaltına alındı, yine serbest bırakıldı

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, yeni güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Görüntülerde D.A.'nın, otomobilden indirdiği Dina’nın peşinden gittiğinin görüldüğü belirtildi. Daha önceki ifadelerinde Dina’yı bıraktıktan sonra eve gittiğini söyleyen D.A., ifadesindeki çelişki nedeniyle yeniden gözaltına alındı.

D.A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ÜÇÜNCÜ KEZ TUTUKLAMA TALEBİYLE SEVK EDİLDİĞİ MAHKEMEDE SERBEST KALDI

Karabük'te, Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nun (17) ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce 2 kez gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakılan D.A., 3'üncü kez tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

D.A.'NIN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA: BİZ DE BULUNMASINI İSTİYORUZ

 Serbest kalan D.A.'nın avukatları Yusuf Çolak ve Ümithan Kaplan, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çolak, "Soruşturma neticesinde müvekkilimiz gözaltına alınmış ve ifadesinin ardından Sulh Ceza Hakimliği sorgusuna alınmış. Bunun akabinde de serbest bırakılmıştır. Daha sonra ise savcılık tarafından yapılan itiraz üzerine Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı tekrar itiraz üzerine Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş, Asliye Ceza Mahkemesi tekrar yakalama kararı çıkarmış ve Asliye Ceza Mahkemesi kararıyla tekrar serbest bırakılmıştır. Bugün müvekkilimiz yeni delil ortaya çıktığı gerekçesiyle tekrar gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece an itibariyle serbest bırakılmıştır. Bu yakalamalar 3'üncü defa oluyor" dedi.

Gabonlu genç kızın öldürüldüğüne dair herhangi bir delilin bulunmadığını belirten Çolak, eğer ortada bir cinayet varsa suçlunun bulunmasını istediklerini belirtti. Avukat Yusuf Çolak, müvekkilinin yeniden mahkemeye sevk edilmesine sebep olan yeni delillerin kendi lehlerine deliller ve ifadeleriyle tutarlı olduğunu anlatarak şöyle devam etti:

"Dosyada yer alan otopsi raporunda, hatta diğer delillerde hiçbir şekilde ölü bulunan öğrencinin bir başkası tarafından öldürüldüğüne dair herhangi bir bulgu, bilgi ve belge yoktur. Bunu özellikle belirtmek istiyoruz. Yine aynı şekilde otopsi raporunda cinsel saldırı izine herhangi bir şekilde rastlanılmadığı doğrudan beyan edilmiştir. Dolayısıyla bu hususta da bilgi ve belge yoktur. Müvekkilimiz suçu işlemiş gibi lanse edildi. Bundan da çok rahatsızız. Dosya gizli olduğu için çok da detay vermek istemiyoruz. Yeni delil dediğimiz şey müvekkilimizin daha önce verdiği ifadeleri destekleyen şeyler. Müvekkilimizin hastaneye götürmeye çalışırken, Gabonlu öğrencinin inmeye çalışmasıyla ilgili bir durum. Ama bizim daha önce verdiğimiz ifadelerin aksine herhangi bir şey yok. Yeni deliller bizim lehimize delillerdir. Bir cinayet vakası ya da cinsel saldırı vakası varsa biz de bunun bulunmasını istiyoruz. Ülkemize okumak için gelen 17 yaşında bir öğrencinin ölmesi bizleri de üzmüştür."

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin