Karabük'te bisiklet süren çocuğa polislerden kötü muamele... 11 yaşındaki çocuğu durdurup, yere yatırdılar. O polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşananlar 'pes' dedirtti. Bir bisikletin çalındığı iddiasıyla sokakta gördükleri 11 yaşındaki çocuğu durduran, bisikleti almak için çocuğu yere yatıran ve kötü muamelede bulunan polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Karabük'te bisiklet süren çocuğa polislerden kötü muamele... 11 yaşındaki çocuğu durdurup, yere yatırdılar. O polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesi, Atatürk Mahallesi, Kaya Erdem Caddesi'nde meydana gelen olayda; çalıntı bir bisiklet ihbarı üzerine yolda bisikletle gördükleri bir çocuğu durdurdu.

ÇOCUK 'İMDAT, YARDIM EDİN' DİYE BAĞIRDI

Hiçbir kimlik kontrolü yapmadan bisikleti almaya çalışan ekipler, çocuğun direnmesi üzerine yere yatırıp, müdahalede bulundu. Çocuğun "İmdat, yardım edin" diyerek bağırdığı o anlar, çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yerde yatan çocuğun "Ağabey, bisiklet benim. Vallahi, billahi benim bisikletim" dediği anlar yer alıyor.

POLİSTEN BABAYA: GEL KARAKOLDA GÖRÜŞECEĞİZ

Olayı duyarak polis merkezine gittiğini söyleyen baba Ferhat Akgün "Oğlum sinemaya gitmişti. Oradan olay yerinin yakınındaki tarihi konakta bulunan annesinin yanından döndüğü sırada panelvan bir araçla önünü kesmişler. Araçtan inen kişi, kendisini tanıtmadan oğlumu kolundan tutarak 'sen bunu nereden çaldın, kimden çaldın, nasıl çaldın' gibi sorular yöneltmeye başlamış. Oğlum, kendisini kaçıracaklarını zannetmiş. Bağırarak kurtulmaya çalışmış. İkinci gelen polis, aracın şoför koltuğundaki oğlumu arkasından tutarak yere yatırmış. Çocuğumu bisikletin demiri üzerinde sürüklemişler. Üzerindeki kıyafetleri falan çıkmış. 'Babam devlet memuru, itfaiyeci. Telefonla arayın, sorun' demesine rağmen hırpalamışlar. Bir vatandaş, müdahale edip çocuğu bunların elinden almış. Sonra oğlumun telefonundan beni aradılar. Bana da telefonda 'bu bisikleti nereden aldın, çaldınız mı?' gibi sorular sordular. Ben de bisikleti oğluma benim aldığımı söyledim. Çocuğun üzerine gitmemelerini söyleyince 'gel karakola, seninle orada görüşeceğiz' dedi" diye konuştu.

RENK TUTMUYOR, MARKA TUTMUYOR AMA POLİSLER ÖZÜR DE DİLEMİYOR

Baba Akgün, "Çocuğu yanında anne, babası olmadan gözaltına almışlar. Bunun üzerine ben de emniyete gittim. Daha uzak mesafede olmama rağmen emniyete onlardan önce vardım. Çocuğu arabayla gezdirmişler. Geldiklerinde bir de üste çıkmaya çalıştılar. Haklı çıkmak için bana çalıntı bisiklet ihbarını gösterdiler. İhbarda 'sarı renkli falanca marka bisiklet, 18-25 yaş arası şahıs' yazıyor. Bizim bisiklet mavi ve siyah renkte. Renk tutmuyor, marka tutmuyor, eşkal tutmuyor. 'Benim oğluma neden böyle yaptınız. Bakın ben de itfaiyeciyim. Sizin polis eğitimlerinde çocuk psikolojisi eğitimi aldığınızı biliyorum' dediğimde 'biz öyle bir şey yapmadık. Özür dilemeyeceğiz' dediler. Çocuğun her tarafı morluk içinde" dedi.

‘KARAKOLDA 'SİSTEM YOK' BAHANESİYLE 3 SAAT BEKLETTİLER'

Mağdur olmasına rağmen şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini aktaran Akgün, şu iddialarda bulundu:

"Oğlumu o halde görünce 'yüzüne tükürülecek insanlarsınız. Sizden şikayetçi olacağım' dedim. Beni karakolda 'sistem yok' bahanesiyle 3 saat beklettiler. O esnada karakolun kameralarından benim o sözümü almışlar. Hakkımda yakalama kararı çıkartılmış, zaten karakoldayım. Ben de polisler hakkında karakola şikayette bulundum."

VALİ GÜREL: POLİSLERİN MÜDAHALESİ ABARTILI

Karabük Valisi Fuat Gürel ise polislerin müdahalesinin abartılı olduğunu söyleyek, "Görüntüleri izleyince çok üzüldüm. Bir bisiklet çalınmış. Polis ekibi, o bisiklet sanarak abartılı bir müdahalede bulunmuş. Konuyla ilgili soruşturma başlatıyoruz" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin