Borsa İstanbul haftaya İsrail'deki çatışmaların da etkisiyle düşüşle başladı.
Düşüş pazartesi ile de sınırlı kalmadı.
BIST 100 endeksi cuma gününü de yüzde 1,77 kayıpla 8.113 puandan tamamlarken, BIST 30 endeksi yüzde 1,62 kayıpla 8.497 puandan, BIST TUM endeksi ise yüzde 1,78 kayıpla 9.392 seviyesinden tamamladı. Endekslerde toplam işlem hacmi 3 aylık ortalamanın altında gerçekleşirken, haftalık kayıp ise cuma günü itibarıyla yüzde 3,9 seviyesini aştı.
Sektörel endeksler bazında bakıldığında ise BIST Finansal Kiralama ve Faktöring Endeksi (XFINK), BIST Spor Endeksi (XSPOR) ve BIST Turizm Endeksi (XTRZM) dışında hiçbir sektörel endeks pozitif performans gösteremedi. BIST Bankacılık Endeksi (XBANK) günü yüzde 3,41 kayıpla kapatırken, BIST Sanayi Endeksi (XUSIN) ise günü yüzde 1,68 azalışla tamamladı.
Uzmanlar borsada kaydedilen düşüşün özellikle İsrail-Filistin çatışmalarının ortaya çıkardığı jeopolitik risklerin yarattığı panikten kaynaklandığını söylerken, trendde hâlâ bir bozulma olmadığı da ifade edildi. Borsanın ‘rallisine’ devam etmesi için ise uzun süredir beklenen yabancı girişinin kritik olduğu belirtildi.
Halka arz olmuştu. Dofer yapı malzemelerinin hisse senetlerine 4 kattan fazla talep geldiEkonomi