Kara kış geri döndü. Nisan ayının sonunda Mayıs ayının başında kar sürprizi. Her taraf bembeyaz oldu

Türkiye'ye beklenen bahar bir türlü gelmedi. Bahar ayları kurak ve ılık geçen kışın acısını çıkardı. Erzincan, Bolu, Sivas, Tokat, Trabzon ve Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Birden bastıran kar her tarafı beyaza bürüdü. Bolu ve Doğu illerinde de kar görüldü. İşte Türkiye'de kar görünen iller...

Google Haberlere Abone ol
Kara kış geri döndü. Nisan ayının sonunda Mayıs ayının başında kar sürprizi. Her taraf bembeyaz oldu

Trabzon-Gümüşhane arasında yer alan Zigana Dağı'nda, dün akşam saatlerinde başlayan sağanak hava sıcaklığının düşmesiyle kara dönüştü. Kayabaşı Yaylası ve Zigana Dağı'nın bazı kesimleri kar yağışıyla beyaza büründü. Kar nedeniyle araçların trafikte ilerlemekte zorlandığı görüldü. Karayolları ekipleri bölgede kar temizleme çalışması başlattı.

Kara kış geri döndü. Nisan ayının sonunda Mayıs ayının başında kar sürprizi. Her taraf bembeyaz oldu

Gümüşhane'de de sağanak sonrası yüksek kesimlerde gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Yağış dolayısıyla zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşandı.

TOKAT

Tokat'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösteri. Yağışın gece saatlerinde başladığı Başçiftlik ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreye ulaştı. Ekipler, iş makineleriyle köy yollarında kar temizleme çalışması yaptı. ​​​​​​​ Karın etkili olduğu Çamlıbel Geçidi'nde de yağış aralıklarla sürüyor.

SİVAS

Sivas’ın Koyulhisar ilçesi Eğriçimen yaylasında kar yağışı etkili oldu. Kentte dün gece etkisini gösteren yağmur yükseklerde yerini kar yağışına bıraktı. Bin 800 rakımlı Eğriçimen yaylası da kar yağışından nasibini aldı. Etkili olan kar yağışı çevreyi beyaza bürürken çalışmak için yaylaya giden vatandaşlar Nisan ayının sonunda kar ile karşılaşınca gözlerine inanamadı.

BOLU

Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nda kar yağışı ve sis etkisini gösteriyor. Kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan, yerli ve yabancı ziyaretçilerin gözde mekanları arasındaki tabiat parkında sabah etkili olan sağanak, yerini kara bıraktı. Yağan lapa papa kar görsel şölen oluşturdu.

Kara kış geri döndü. Nisan ayının sonunda Mayıs ayının başında kar sürprizi. Her taraf bembeyaz oldu - Resim : 2

Sisin de etkili olduğu bölgede, görüş mesafesi düştü. Tabiat parkına gelenler, nisanın son günlerinde kar sürpriziyle karşılaştı.

ERZİNCAN

Erzincan'da kent merkezinde gece saatlerinde başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Erzincan-Sivas kara yolunda bulunan Sakaltutan ve Kızıldağ geçitleri ile Erzincan- Gümüşhane kara yolu Ahmediye mevkisi kar yağışı ile birlikte beyaza büründü.

KARS

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde aralıklarla devam eden sağanak, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Kara kış geri döndü. Nisan ayının sonunda Mayıs ayının başında kar sürprizi. Her taraf bembeyaz oldu - Resim : 3

VAN

Van'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 3 rakımlı Karabet Geçidi'nde etkili olan kar yağışı trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Van şehir merkezinde zaman zaman etkili olan sağanak yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan ve Türkiye'nin en yüksek geçitlerinden biri olan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde kar yağışı zaman zaman etkili oluyor. Akdeniz ve Güney illerde vatandaşlar denize girerken Van'da ise halen kıştan kalma günler yaşanıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin