Kar yağışı tüm yurtta etkili oluyor, okullar tatil edildi

Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar da tatil edilmeye başlandı. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Rize Valilikleri yaptığı açıklamada okulların tatil edildiğini duyurdu. Okullar Diyarbakır'da iki gün, Şanlıurfa ve Rize'de bir gün kapalı olacak. Konya'nın 8 ilçesi ile Karaman merkezde yüz yüze eğitime ara verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kar yağışı tüm yurtta etkili oluyor, okullar tatil edildi

Ülke genelinde soğuk ve karlı hava etkisini gösteriyor. Kar yağışı, yurdun birçok bölgesinde eğitim öğretimin de aksamasına neden oluyor.

Yaşanan aksama nedeniyle Şanlıurfa, Gaziantep ve Rize'de okullar tatil edildi.

Şanlıurfa ve Rize Valiliği aldığı kararla okulların yarın (perşembe) tatil edilmesine karar verdi.

Diyarbakır Valiliği de yarın (perşembe) ve cuma günü okulların kapalı olacağını duyurdu.

Konya'nın 8 ilçesi ile Karaman merkezde yüz yüze eğitime kar engelli.

Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 8 ilçede, Karaman'da ise kent merkezinde yüz yüze eğitime yarın, 1 günlüğüne ara verildi. Hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları da idari izinli sayılacak. Konya'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış ve buzlanma nedeniyle Beyşehir, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Ereğli, Emirgazi, Halkapınar ve Hüyük ilçelerinde yüz yüze eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verildi. Karaman'da da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ve merkeze bağlı köy okullarında yüz yüze eğitime yarın ara verildi. Eğitim, EBA üzerinden yapılacak.

 

 

 

4 İLDE DAHA KAR TATİLİ

Karadeniz Bölgesi'nde Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Sinop'ta; valiliklerce yapılan açıklamayla yoğun kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar günlük yaşamı olumsuz etkilerken, kar ve buzlanma nedeniyle, Gümüşhane, Giresun, Gümüşhane ve Sinop'ta valiliklerce eğitim- öğretime 1 gün ara verildi. 5 ilin valiliğince yapılan açıklamada engelli ve hamile kamu personelleri de idari izinli sayıldı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin