Kar yağışı nedeniyle yerleşim yerlerine ulaşım yok! Sivas'ta hava sıcaklığı eksi 10 dereceye düştü, 99 yerleşim yerine ulaşılamıyor

Sivas'ta hava sıcaklığı, sıfırın altında 10 dereceye kadar düşerken, kent genelinde 99 yerleşim yerine ulaşımın ise sağlanamadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Kar yağışı nedeniyle yerleşim yerlerine ulaşım yok! Sivas'ta hava sıcaklığı eksi 10 dereceye düştü, 99 yerleşim yerine ulaşılamıyor

Kentte kar yağışı, aralıklarla etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, sabah saatlerinde kentte hava sıcaklığı, sıfırın altında 10 derece olarak ölçüldü. Hissedilen sıcaklığın da eksi 13 derece olduğu kentte, yol ve kaldırımlar buz tuttu. Sivas Belediyesi ekipleri, sürücüler ile yayaların zorluk çekmemesi için tuzlama çalışması yaptı.

Gürün, İmranlı, Kangal ve Zara ilçelerindeki köy ve mezralardan oluşan 99 yerleşim yerine ise ulaşım sağlanamıyor. Kardan kapanan 487 yerleşim yerinin yolu da İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin çalışması ile yeniden açıldı.

 Kar yağışı nedeniyle yerleşim yerlerine ulaşım yok! Sivas'ta hava sıcaklığı eksi 10 dereceye düştü, 99 yerleşim yerine ulaşılamıyor - Resim : 2

VAN'DA 633 YERLEŞİM YERİNİN YOLU KAPANDI

Kentte dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle 633 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi, 250 araç ve 650 personelle yolların açılması için çalışma başlattı. Gürpınar ilçesinin Kırkgeçit bölgesinde çalışmalarını sürdüren ekipler, grup yollarında karın yanı sıra tipiyle de mücadele ediyor.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, ayrıca kent merkezi ile kırsal kesimlerde olası buzlanma ve don olaylarına karşı da tedbir aldı.

Kar yağışı nedeniyle yerleşim yerlerine ulaşım yok! Sivas'ta hava sıcaklığı eksi 10 dereceye düştü, 99 yerleşim yerine ulaşılamıyor - Resim : 3

ZONGULDAK'TA 168 KÖY YOLU, KARDAN KAPANDI

Zolguldak'ta kentte aralıklarla süren kar yağışı, merkez ve ilçelerde etkili oldu. 168 köy yolu, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolları tekrar açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları'na bağlı bölgelerde ise kapalı yol bulunmadığı belirtildi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin