Kar yağışı birden bastırdı. Yollar kapandı. Okullar tatil edildi. İşte kar yağşının etkili olduğu iller

Türkiye kara kışın etkisi altına girdi. Yurdun birçok noktasında yağışlı hava hakim. Ancak bazı illerde kar yağışı birden bastırdı. Kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, okullar tatil edildi. Kars'ta ise kar yağışı altında renkli görüntüler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kar yağışı birden bastırdı. Yollar kapandı. Okullar tatil edildi. İşte kar yağşının etkili olduğu iller

Kar yağışı Doğu Anadolu'da etkili oldu. Bu illerin başında Bingöl geldi. Yedisu ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle 7 Aralık Perşembe günü için eğitime ara verildiği açıklandı. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kar yağışı birden bastırdı. Yollar kapandı. Okullar tatil edildi. İşte kar yağşının etkili olduğu iller

EKİPLER KAPANAN YOLLARI AÇIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'sağanak' uyarısının ardından Tunceli’de 2 gündür etkili olan sağanak, merkeze bağlı yüksek kesimlerde ve Pülümür ilçesinde yerini kara bıraktı.

Kar yağışı birden bastırdı. Yollar kapandı. Okullar tatil edildi. İşte kar yağşının etkili olduğu iller - Resim : 2

Kar yağışı ile Pülümür ilçe merkezi ve Pülümür-Erzincan yolu, beyaza büründü. Belediye ekipleri ilçe merkezindeki karı temizlerken, Karayolları 86'ncı Şube Şefliği'ne bağlı ekipler ise Tunceli- Erzincan kara yolu üzerinde keskin virajlara sahip 2 bin rakımlı Cankurtaran bölgesi ile merkez ve ilçe arasındaki yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

VAN'DA KAR NEDENİYLE YOLLAR KAPANDI

Van-Bahçesaray karayolu, akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipinden dolayı Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından ulaşıma kapatıldı.

Kar yağışı birden bastırdı. Yollar kapandı. Okullar tatil edildi. İşte kar yağşının etkili olduğu iller - Resim : 3

Bahçesaray Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karayolları ekiplerince yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesi tehlike teşkil edecek duruma gelmiştir. Bundan dolayı Bahçesaray'ın Liman Mahallesi mevkisi ile Çatak ilçesine bağlı Yukarı Narlıca Mahallesi güzergahı geçici olarak çift yönlü trafiğe kapatılmıştır" denildi.

ERZİNCAN'IN YÜKSEK KESİMLERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Erzincan’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte köyler yeniden beyaz örtüye büründü.

Kar yağışı birden bastırdı. Yollar kapandı. Okullar tatil edildi. İşte kar yağşının etkili olduğu iller - Resim : 4
Kent merkezinde yağmur yağışı yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi, Erzincan - Sivas kara yolu Kızıldağ Geçidinde ağır tonajlı araçların ilerlemesini güçleştirdi. Karayolları ekipleri güzergâhta kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.
Kar ve tipi, Erzincan - Gümüşhane kara yolu Ahmediye Geçidi ve Sivas güzergâhındaki Sakaltutan Geçidinde de etkili oldu.

Kar yağışı birden bastırdı. Yollar kapandı. Okullar tatil edildi. İşte kar yağşının etkili olduğu iller - Resim : 5
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan ve Bayburt çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur ile yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

BAYBURT'TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Bayburt’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte dağlar yeniden beyaz örtüye büründü.

Kar yağışı birden bastırdı. Yollar kapandı. Okullar tatil edildi. İşte kar yağşının etkili olduğu iller - Resim : 6

Kent merkezinde yağmur yağışı yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi, Bayburt - Erzurum kara yolu Kop Dağı Geçidinde ağır tonajlı araçların ilerlemesini güçleştirdi. Karayolları ekipleri güzergâhta kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.
Kar ve tipi, Bayburt - Kelkit kara yolu güzergâhında da etkili oldu. Bayburt’un Demirözü ilçesi yağan karla birlikte beyaz örtüye büründü. Belediye ekipleri karla mücadele çalışması başlattı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Bayburt ve çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur ile yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

GÜNE KAR YAĞIŞI İLE BAŞLAMIŞLARDI

Erzurum'un Aşkale ilçesi güne kar yağışı ile başladı.

Erzurum'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, gece yarısından itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Erzurum'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle beklenen kar yağışı bu sabah itibarıyla başladı.

Kar yağışı birden bastırdı. Yollar kapandı. Okullar tatil edildi. İşte kar yağşının etkili olduğu iller - Resim : 7

Aşkale Karayolları ekipleri sabahın erken saatlerinde kar mesaisine başladı.

KARS'TA KAR ALTINDA HALAY ÇEKTİLER

Kars’ta öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı renkli görüntüler sahne oldu. Kar yağışı altında türkü söyleyip, halay çeken gençler kameralara yansıdı.

Kars’ta sabah saatlerinde etkili olan yağmur, öğlen saatlerinde yeri kar yağışına bıraktı. Kar yağışını gören üniversite öğrenceleri, türküler eşliğinde halay tutarak gönüllerince eğlendi. Karın tadını çıkaran öğrenciler daha sonra derslerine girmek için sınıflarının yolunu tuttu.

Kar yağışı birden bastırdı. Yollar kapandı. Okullar tatil edildi. İşte kar yağşının etkili olduğu iller - Resim : 8

Kar yağışının güzel olduğunu belirten Dilan Altun, “Tarihi binaların olduğu yerde eğitim görmekteyiz. Şu an kar yağışı mevcut ve hava çok güzel” dedi.
Öte yandan Kars’ta aralıklarla devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin