Kar yağışı başladı. Kar nedeniyle her taraf beyaza büründü. Köy yolları kapandı. Kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Birçok kentte kar yağışı. Bursa'da yılın ilk kar yağışını izlemek isterken mahsur kaldılar. Erzurum'da kar yağışında dondular

Uzun süredir havalar bahar gibiydi... Kasım'ın son haftasında havalar birden soğudu. Havaların soğuması ile kar yağışı da görülmeye başladı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı birçok kenti beyaza bürüdü Yağış bugün de devam ediyor. Bazı yerlerde yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolları kapandı. Bursa’da yılın ilk kar yağışını seyretmek için Uludağ’ın eteklerine giden aile mahsur kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Kar yağışı başladı. Kar nedeniyle her taraf beyaza büründü. Köy yolları kapandı. Kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Birçok kentte kar yağışı. Bursa'da yılın ilk kar yağışını izlemek isterken mahsur kaldılar. Erzurum'da kar yağışında dondular

Erzurum'da yüksek kesimler ile kent merkezinde kar yağışı etkili oluyor. Kent genelinde gün içinde aralıklarla etkili olan yağmur, gece saatlerinde kara dönüştü. Yüksek kesimler ile kent merkezinde bazı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı. Kent merkezine mevsimin ilk karının yağmasının ardından bazı kişiler kar topu oynarken kimisi ise araçlarını temizledi. Yağışla Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreye ulaştı. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri sorumluluk alanlarında kar temizleme çalışmalarına başladı.

Beyaz örtünün tadını çıkaranlardan Ayşegül Akkuş Nehri, AA muhabirine, Erzurum'a bu mevsim karın geç geldiğini söyledi. Kar yağışını özlediklerini belirten Nehri, "Her ne kadar hayat şartlarımızı zorlaştırsa da her şeye rağmen bu görüntü ve atmosferi fazlasıyla özlemiştik. Biz de bu anın tadını çıkarmak için önce eğlendik, sonrasında da arabalarımızı temizledik." dedi. Karın tadını çıkaran diğer kişiler de Erzurum'a beyaz örtünün yakıştığını dile getirdiler.

Kar yağışı başladı. Kar nedeniyle her taraf beyaza büründü. Köy yolları kapandı. Kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Birçok kentte kar yağışı. Bursa'da yılın ilk kar yağışını izlemek isterken mahsur kaldılar. Erzurum'da kar yağışında dondular

KARABÜK'TE KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETRE

Karabük’te hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye düştüğü yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Karabük’ün yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor.

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olmayı hedefleyen Keltepe Kayak Merkezi, Ahmetusta ve Sarıçiçek Yaylası ile Arıcak Köyü mevkiinde kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceyi bulan bölgelerde kar etkisini sürdürürken, bazı vatandaşlar arazi araçlarıyla karın keyfini çıkardı.

HAKKARİ'DE KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2 gündür aralıklarla yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksekova ilçesinde haftalardır süren soğuk hava, iki gündür yerini kar yağışına bıraktı. Cilo Dağlarının yüksek kesimlerinde kar miktarı 5 santimetreyi bulurken, ilçe merkezi ise kar yağışı sonrası beyaza büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise akşam saatlerinden itibaren Bitlis ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli; Hakkari’de ise çok kuvvetli sağanak beklendiğini, yağışların bin 700 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı belirtilmişti.

BURSA'DA BİR AİLE MAHSUR KALDI

Bursa’da yılın ilk kar yağışını seyretmek için Uludağ’ın eteklerindeki yaylaya çıkan 5 kişilik ailenin bulunduğu kamyonet kontrolden çıkarak ağaca çarptı. Kazada yaralanan olmazken, 1200 rakımlı yaylada mahsur kalan aile jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı. Olay, saat 18.30 sıralarında İnegöl ilçesinin kırsal Kıran Mahallesi’nde meydana geldi. Uludağ’da kar yağışı başladığını öğrenen Salih B., eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yılın ilk kar yağışını izlemek istedi.

Salih B. yönetimindeki 16 FAG 28 plakalı kamyonetle Uludağ’ın doğusunda bulunan yaylalara çıkan aile kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Bir süre sonra Kıran Yaylası mevkisinde kar nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan kamyonet sürüklendi. Ağaca çarparak durabilen kamyonette bulunan aile kazadan yara almadan kurtuldu.

Kar yağışı başladı. Kar nedeniyle her taraf beyaza büründü. Köy yolları kapandı. Kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Birçok kentte kar yağışı. Bursa'da yılın ilk kar yağışını izlemek isterken mahsur kaldılar. Erzurum'da kar yağışında dondular - Resim : 2

Kar manzarası izlemek için gittikleri 1200 rakımlı yaylada mahsur kalan aile durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, AFAD, İNDAK ve ANDA ekibi sevk edildi. Ekipler yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından ailenin bulunduğu bölgeye ulaştı.

Hasarlı kamyonet çekici yardımıyla otoparka götürülürken arama kurtarma ekiplerince ısınmaları sağlanan 5 kişi ardından kent merkezine indirildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin