'Kar Korsanları'na Berlin'de gala

65. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu'nun 'Kar Korsanları' filminin galası yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Kar Korsanları'na Berlin'de gala

65. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu'nun 'Kar Korsanları' filminin galası yapıldı. 



Berlin'de, 'Haus der Kulturen' binasının salonunda yapılan galaya, yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu'nun yanı sıra, amatör oyuncular Yakup Özgür Kurtaal, Taha Tegin Özdemir ve Ömer Uluç da katıldı. 



Berlin Film Festivali'nin insan hakları temasını en iyi taşıyan filmi belirlemek için oluşturduğu 'Uluslararası Af Örgütü Film Ödülü'nün jürisinde yer alan Türk asıllı oyuncu Sibel Kekili'de filmin galasına katıldı ve oyuncularla sohbet etti. 



Hacıhafızoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, "Filmimiz, 'Generation Kplus' bölümünde yarışacak. Çok düşük bütçeli bir film olduğu için, prodüksiyona ilişkin biraz kaygılarımız vardı ama onu da aştık" dedi. 



Çok heyecanlı, sevinçli ve mutlu olduklarını belirten Hacıhafızoğlu, "Biz de filmi ilk kez büyük salonda seyircilerle birlikte izleyeceğiz" ifadesini kullandı.



'Kar Korsanları'nın bir dönem filmi olduğunu ve 1981'de Kars'ta darbe döneminde geçtiğini belirten Hacıhafızoğlu, "Sert bir kışta kömür yokluğunda çocukların evlerine kömür bulmak için kazan artıklarını toplamalarıyla başlayan ve bunun üzerinden geçen maceralı bir hikayeyi anlatıyor" dedi. 



Filmin Kristal Ayı için yarıştığını ve ödülü kazanabileceğini düşündüğünü belirten Hacıhafızoğlu, "Yarışmada olduğumuza göre, adaylardan biriyiz. Ödülü almayı çok isteriz" diye konuştu. 



Filmde rol alan Kurtaal, "Film Kars'ta çekildi. Çok soğuktu ama Karslı olduğumuz için alışkanlık var. O yüzden fazla üşümedik" dedi. 



Taha Tegin Özdemir de "Filmde Serhat rolünü oynuyorum. İlk kez kamera önünde oyunculuk yaptım. Setin ilk gününde kameraları ve plaketleri gördüğümüzde şoka uğramıştık. Ne yapacağımızı bilemeden söyleyeceğimiz metni unuttuk. Bir kaç gün geçtikten sonra alışmaya başladık" ifadelerini kullandı.



Ömer Uluç, oynadığı ilk film olduğu için çok heyecanlı olduğunu vurgulayarak, "Eksi 35 derecede çalıştık. Deneyimimizi arttırabildik, bizim için iyi oldu. Umarım şimdi başka teklifler gelir" diye konuştu. 



Berlin Film Festivali'nde bu yıl 72 ülkeden 441 film gösterilecek. Festivalde 19 film, 'Altın Ayı' ve 'Gümüş Ayı' ödülleri için yarışacak. Ödüller, 14 Şubat'taki galayla sahiplerini bulacak. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin