Kar bu defa fena geliyor. Meteoroloji uzmanı tarih vererek uyardı. 5 il için de çok kuvvetli yağış uyarısı. İşte hava durumu raporu... İstanbul'a da yağışlar geliyor. Meteoroloji'den peş peşe uyarı. Kar, fırtına, yağmur geliyor...

İstanbul Ocak ayını bahar gibi geçirdi. Doğalgaz faturaları düşük gelirken barajlardaki su seviyesi korkutan seviyelere düştü. İstanbul'a beklenen yağışların 28-29 Ocak'ta gelmesini bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir, Aydın, Muğla, Uşak ve Manisa için çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den de kritik açıklama geldi. Meteoroloji'den de uyarı yapıldı. Düzce Valiliği, il genelinde beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle vatandaşları uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Kar bu defa fena geliyor. Meteoroloji uzmanı tarih vererek uyardı. 5 il için de çok kuvvetli yağış uyarısı. İşte hava durumu raporu... İstanbul'a da yağışlar geliyor. Meteoroloji'den peş peşe uyarı. Kar, fırtına, yağmur geliyor...

Dünya'da ve Türkiye'de yağış azlığı, kar yağışının olmaması kuraklık ve su krizini tetikledi. Birçok kent diken üstünde. Barajlardaki su seviyesi düşerken göllerdeki çekilme tehlikeli boyutlara ulaştı. Ancak yarından itibaren Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Düzce Valiliği, il genelinde beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle vatandaşları uyardı.

"CUMA GÜNÜ İSTANBUL'A ETKİLİ YAĞIŞ GELİYOR"

İstanbul'a hafta sonu yağmur müjdesini veren Ökten, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'a Cuma sabahı etkili bir yağış geçişi geliyor. Yağış sabah 6 civarı Silivri - Çatalca hattında etkili Saat 9 civarı Avrupa yakası genelinde. Öğlen civarı da Anadolu yakasına ulaşacak."

ULUDAĞ'DA KAR YAĞIŞI

"Bursa'da Cuma öğleden sonra sağanak geçişi var. Uludağ 2 saatlik etkili kar yağışı alacak. Sonraki günlerde de aralıklarla kar yağışları devam edecek."

"İÇ ANADOLU'DA KAR YAĞIŞLARI BAŞLIYOR"

İç Anadolu için de kar yağışını duyuran Kerem Ökten, "Kar yağışları başlıyor. Cumartesi sabahına İç Anadolular genel olarak beyaz örtü ile uyanacaklar. Bu ilk atak. Tadını çıkarın..."

"Bahsettiğim Stratosferik darbe, meyvelerini vermeye başlıyor. "Önce kar gelecek, sonra Doğu'dan Canavar gelecek" demiştim. Bu akşam o Canavar kendini göstermeye başladı..."

5 KENTE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Muğla, Uşak ve Manisa’da çok kuvvetli ve şiddetli yağışın beklendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Açıklama şöyle:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra İzmir ve Aydın'da çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), İzmir'in güneybatısı ile Aydın'ın batısında yer yer aşırı ( 100 kg/m2 üzeri), Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-55 kg/m2), yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Muğla'da çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), öğle saatlerinden itibaren Denizli ve Uşak'da kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1200-1300 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karşılık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Çok kuvvetli ve yer yer aşırı yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, kıyı illerimizde dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Başlama zamanı, 27.01.2023 00:00. Bitiş zamanı 27.01.2023 21:00”

4 KENTE DAHA UYARI

Meteorolojiden Bursa, Bilecik, Kütahya ve Eskişehir'e "yağış" uyarısı geldi.

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan bilgilere göre, Eskişehir’in içerisinde bulunduğu bölge genelinin çok bulutlu olacağı bildirildi. Akşam ve gece saatlerinde Eskişehir, İnönü, Seyitgazi, Han, Kütahya, Domaniç, Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar, Bozüyük ve Pazaryeri çevrelerinde hafif yağmur görüleceği tahmininde bulunuldu.

Yarın (Cuma) ise Bursa, Bilecik, Kütahya illeri genelinde, Eskişehir, İnönü, Sarıcakaya ve Mihalgazi çevrelerinde yağışlar beklenmektedir. Yarın (Cuma) beklenen yağışların Karacabey, Mustafakemalpaşa, Emet, Hisarcık, Gediz, Şaphane, Pazarlar ve Simav çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı belirtildi.

Hava sıcaklığından önemli bir değişiklik beklenilmeyen Eskişehir genelinde mevsim normallerinin 3 ile 6 derece üzerinde seyredileceği aktarıldı. Ayrıca Cuma günü yağışların Karacabey, Mustafakemalpaşa, Emet, Hisarcık, Gediz, Şaphane, Pazarlar ve Simav çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

O İLİ FIRTINA VURACAK

Düzce Valiliği, kent genelinde etkili olması beklenen şiddetli fırtına ve rüzgar nedeniyle vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce paylaşılan veriler neticesinde Düzce Valiliği beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına konusunda uyarıda bulundu. Valilikten yapılan bilgilendirmede olumsuz hava koşullarında yaşanabilecek durumlara karşı dikkat ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekildi.

Paylaşımda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’in batısında (Düzce ve Bolu) güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 yer yer 70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

27 Ocak 2023 gece 00:00 ile 28 Ocak 2023 09:00 saatleri arasında kuvvetli rüzgar ve fırtına oluşması muhtemel riskler; ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesine dikkat edilmeli” ifadelerinde bulunuldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin