Kapatılan 12 TV kanalının malları TRT'ye mi veriliyor?

KHK ile kapatılan 12 TV kanalının ve 11 radyonun mallarının TRT'ye verileceği iddiası sosyal medyayı karıştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Kapatılan 12 TV kanalının malları TRT'ye mi veriliyor?

Hürriyet'in haberine göre; OHAL ilanı ardından yayınlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılmasına karar verilen 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun mallarının TRT’ye verildiği iddiası sosyal medyada tartışılan konulardan biri oldu. TRT yetkilileri ise malların kendilerine verilmesinin sözkonusu olmadığını söyledi.



Kapatılan kanallar arasında yer alan İMC TV’nin yayın yaptığı binaya dün polislerce baskın yapılmıştı. Baskın yapan polisler içeri de sayım yapmış, ardından reji odasına giderek kanalın yayınını durdurmuş ve odayı mühürlemişti.



TRT YEDİEMİN OLARAK TAYİN EDİLDİ



Bugün ise kanala TRT’den gelen üç teknik bilirkişi maliyeciler ile birlikte tekrar sayım yaptı ve kanaldaki malzemelerin TRT’ye yediemin olarak tayin işlemlerini başlattı. Bu durum “kapanan kanalların malları TRT’ye mi devrediliyor” sorusunu gündeme getirdi.



TRT yetkilileri, böyle devrin sözkonusu olmadığını belirterek, “Arkadaşlarımız yediemin olarak oraya çağırılmış. Malların TRT devredildiğine ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor” dediler.



Yargı süreci tamamlanana kadar malların boş bir ambarda tutulacağı öğrenildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin