Kapanan başkonsolosluklara bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten: Bu yaptıkları sorumsuzluk!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, art arda kapanan başkonsoloslukların yarattığı endişe ortamına tepki gösterdi. Başkonsolosluk ve büyükelçiliklerin yaptığı açıklamaları 'sorumsuzluk' olarak değerlendiren Çelik, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Kapanan başkonsolosluklara bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten: Bu yaptıkları sorumsuzluk!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medyadan yaptığı açıklamada art arda kapanmalarının ardından teör saldırısı olabileceği yönünde başkonsoloslukların yaptığı açıklamaların endişe yaydığını belirtti.

"YAPTIKLARI SORUMSUZLUKTUR"

"Ülkemizdeki bazı büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların ülkemizin güvenlik koşulları hakkında endişe yaymaya dönük açıklamalar yaptıklarını görüyoruz. Bunlar sorumsuz açıklamalardır. Bu sorumsuzluk kabul edilemez.

Türkiye güvenli bir ülkedir. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz işinin başındadır. Bugün güvensiz olarak nitelenebilecek ülkeler; göçmen düşmanı ve İslam düşmanı siyasi hareketlerin demokrasilere meydan okuduğu, kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'e saldırılan yerlerdir. Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedeflemesi gereken misyonların daha özenli ve sorumlu açıklamalar yapmaları gerekir. Türkiye'yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz."

Hollanda, İngiltere ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun ardından Beyoğlu'nda bulunan Fransa Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle geçici bir süreliğine kapatıldı.

Pierre Loti Fransız Lisesi de güvenlik gerekçesiyle eğitime ara verdiğini duyurdu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin