KAP açıklaması geldi... Doğan Holding yatırım bankası kuruyor!

Doğan Holding, BDDK'ya başvurduğunu KAP'a açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
KAP açıklaması geldi... Doğan Holding yatırım bankası kuruyor!

Doğan Holding, 'D Yatırım Bankası Anonim Şirketi' adlı şirketin kuruluşuna izin almak üzere bugün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvurduğunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladı.



Sözcü'de yer alan habere göre; Doğan Holding'in Onursal Başkanı Aydın Doğan, ses getiren bir yatırıma imza attı. Doğan Holding, yatırım bankacılığı alanında faaliyet gösterecek D Yatırım Bankası A.Ş.’nin kuruluş izni için bugün BDDK'ya başvurdu.



150 milyon TL başlangıç sermayesi



Şirketten yapılan açıklamada yatırım bankacılığı alanında faaliyet gösterecek ve 150 milyon TL başlangıç sermayesi ile kurulması planlanan D Yatırım Bankası’nda Doğan Holding’in kurucu ortak sıfatı ile 149,998,636 TL sermaye payına sahip olacağı ifade edildi.



KAP'a açıklama yapıldı



Doğan Holding’ten KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:  Şirketimiz, “D Yatırım Bankası Anonim Şirketi”nin kuruluşuna izin almak üzere bugün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na başvuruda bulunmuştur. Yatırım bankacılığı alanında faaliyet gösterecek ve 150.000.000 Türk Lirası başlangıç sermayesi ile kurulması planlanan D Yatırım Bankası A.Ş.’de, Şirketimiz kurucu ortak sıfatı ile 149.998.636 Türk Lirası tutarında sermaye payına sahip olacaktır.



Grup 1994 yılında Dışbank’ı satın almış ardından bankayı 11 yıl sonra Fortis’e satmıştı. Doğan Holding'in Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk'ü sattıktan sonraki hamlesi merak ediliyordu. Grup, Milli Piyango ihalesine de katılmıştı. (REUTERS - sozcu.com.tr)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin