Kanserojen madde barındıran Arifoğlu baharatları hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, Arifoğlu markası hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Türkiye kökenli Arifoğlu markasına ait, Singapur'a ihraç edilen üç baharat ürünü yiyeceklerde kullanılması yasak olan ve kanser riski taşıyan endüstriyel boya içerdiği gerekçesiyle toplatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Kanserojen madde barındıran Arifoğlu baharatları hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Singapur'da Arifoğlu firmasının 3 baharat ürünü toplatılmaya başlandı. Kararın gerekçesi olarak ürünlerin kanserojen madde içerdiği belirtilmişti.

Singapur Gıda Ajansı, yaptığı açıklamada, baharatları satın alan ve endişe duyan tüketicilerin ürünleri kullanmayı bırakmaları gerektiğini kaydetmişti.

Bu gelişmenin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"(Singapur’da Türk markalı bazı baharat ürünlerinde izin verilmeyen renklendirici tespit edildiği yönündeki iddialarla ilgili) Firmanın yurt içinde satışa sunduğu ürünlere yönelik 2022 yılı mayıs ve temmuz aylarında yapılan denetimlerde, sumak ürününden alınan numunelerde izin verilmeyen renklendirici tespit edilmiştir. Firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili parti-seri nolu ürünler piyasadan toplatılmıştır."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin