Kanallar 7 Haziran'a nasıl hazırlandı? İşte, televizyonların seçim programı!

İşte, televizyonların 7 Haziran seçimlerine özel yayınları!

Google Haberlere Abone ol
Kanallar 7 Haziran'a nasıl hazırlandı? İşte, televizyonların seçim programı!

Türkiye'de 7 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimlerde 53 milyon 700 bin seçmen sandık başına gidecek.



Seçimlerin ardından gözler ekrana çevrilecek. Peki, hangi kanal seçim sonuçlarını ekrana nasıl taşıyacak? 



Medyatava, televizyon kanallarının 7 Haziran seçimlerine özel programlarını derledi.



İşte, 7 Haziran Pazar günü, seçim programları belli olan kanalların yayınlarından detaylar:



Show TV



Show TV, 7 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimin sonuçlarını izleyicilerine, 'Seçim 2015' programıyla duyuracak.



'Seçim 2015' programı, saat 17.00'den itibaren Ece Üner ve Melih Altınok'un sunumuyla canlı olarak yayınlanacak.



'Seçim 2015' programında, Türkiye'de ilk kez kullanılacak sanal uygulamalar eşliğinde, İstanbul'dan Ankara'ya, İzmir'den Diyarbakır'a Türkiye'nin dört bir yanına canlı bağlantılar yapılacak.



Anlık sonuçlar, AK Parti, CHP, MHP ve HDP Genel Merkezleri'nden son dakika gelişmeleri, anlaşılır grafikler eşliğinde analizler ve yorumlar ile seçimin detayları, 'Seçim 2015'de ekrana gelecek.



Kanallar 7 Haziran'a nasıl hazırlandı? İşte, televizyonların seçim programı!



 



CNN Türk



CNN Türkte, 'Türkiye'nin Seçimi' yayını 7 Haziran Pazar günü saat 16:00'da başlayacak.

 

CNN Türk'te, 174 bin sandıktan çıkacak sonuçları, 7 Haziran Pazar günü seçim yasaklarının kalkmasıyla birlikte, CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa sade grafiklerle ve sade bir dille yorumlayacak, verilerin arkasındaki gerçekleri analiz edecek.

 

Ahmet Hakan, Şirin Payzın ve Mirgün Cabas uzman konuklarla beraber, il il canlı bağlantılarla seçim sonuçlarını değerlendirecek, sorular soracak ve yorumlar yapacak. 8 Haziran'da da 'Türkiye'nin Seçimi' özel yayını deneyimli isimler ve konunun uzmanı isimlerle devam edecek.

 

'2014 Yerel Seçimleri'nde 14 saat aralıksız ekranda kalarak satır aralarını yorumlayan Emin Çapa, seçmenlerin verdikleri oylarla siyasilere neler söylediklerini Türkiye’nin Seçimi yayınlarında değerlendirecek.



CNN TÜRK'TEN SEÇİM SÜRPRİZİ! İLKE İMZA ATACAK!



Kanallar 7 Haziran'a nasıl hazırlandı? İşte, televizyonların seçim programı! - Resim : 2



 



NTV



NTV'de seçim ekranı 7 Haziran Pazar günü saat 16.30'da başlayacak. 



Oğuz Haksever ve Ahmed Arpat ile canlı yayın, Erhan Ertürk ve Seda Öğretir ile sonuçlar, Bekir Ağırdır ile anlaşılır analizler, parti merkezleri, kritik iller, yayın yönetmenleri, uzmanlar ile kapsamlı yorumlar, 'Seçim 2015' özel yayınıyla NTV ekranında olacak.



Mustafa Karaalioğlu, Fikret Bila, Mehmet Barlas, Murat Yetkin, İsmet Berkan, Mehmet Tezkan, Ali Bayramoğlu, Nagehan Alçı, Erol Katırcıoğlu, Süleyman Seygi Öğün, Ümit Fırat, İbrahim Kiras ve Fuat Keyman NTV ekranına konuk olacak, gelişmeleri değerlendirecek.



NTV, geniş muhabir kadrosuyla seçime dair her türlü ayrıntıyı izleyiciye sunacak.



Ankara'daki parti merkezlerinden, YSK'dan, İstanbul'da partilerin il merkezlerinden, İzmir, Antalya, Konya, Trabzon ve Diyarbakır'dan canlı yayınlar NTV'de olacak. 



Kanallar 7 Haziran'a nasıl hazırlandı? İşte, televizyonların seçim programı! - Resim : 3



 



Star TV



Star TV'de seçim özel yayını 7 Haziran Pazar günü saat 18.00'de başlayacak. 



Kanalda, Türkiye'nin kaderini belirleyecek seçimin sonuçları yorumlanacak. Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik Bilgili, Tarhan Erdem ve konuklarıyla, 8 Haziran Türkiye'sini konuşacak. Hızlı ve ayrıntılı sonuçlar, özel grafiklerle Star TV ekranına gelecek.

 

Mehmet Barlas, Mustafa Karaalioğlu, Murat Yetkin, Fikret Bila, İsmet Berkan, Mehmet Teskan, Ali Bayramoğlu gibi isimler Star'ın seçim özel programına konuk olacak.



Kanallar 7 Haziran'a nasıl hazırlandı? İşte, televizyonların seçim programı! - Resim : 4



 



Fox TV



Fox TV'de 'Seçim 2015' programı saat 19.00'dan itibaren canlı yayınla ekrana gelecek.



Fatih Portakal ile İsmail Küçükkaya'nın sunumuyla ve yorumlarıyla yayınlanacak programda gerçek verilerle oy dağılımları, yorumlar ve karşılaştırmalar da Fox ekranında olacak.



Kanallar 7 Haziran'a nasıl hazırlandı? İşte, televizyonların seçim programı! - Resim : 5



 



TRT



TRT 1, TRT Haber, TRT Türk, TRT Radyo 1, 7 Haziran Pazar günü yapılacak  seçim sonuçlarını Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı 'Seçim 2015 Özel' ortak yayınıyla duyuracak. Saat 17.00'de başlayacak yayında, il il seçim sonuçları, seçime özel olarak hazırlanan özel yazılımlar, özel tasarım sonuç ve analiz grafikleriyle ekranlara yansıyacak.



TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör yönetiminde düzenlenecek seçim özel yayınının moderatörlüğünü ise TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkan Yardımcısı Serhat Akça üstlenecek. İl il ve ülke geneli seçim sonuçları, uzman konukların görüşleriyle değerlendirilecek.



Seçimleri yurt geneline yayılmış TRT'nin uzman ekipleri izleyerek birçok bağlantı noktasından seçimlerin nabzı tutulacak, tüm siyasi partilerin Genel Merkezleriyle canlı bağlantılar kurulacak. Seçim Koordinasyon Merkezlerine bağlanılarak seçimdeki gelişmeler de an be an verilecek ve uzman ekipler sıcak noktalardan yayınlar gerçekleştirecek. Seçim Özel Yayını'nın spiker kadrosunda ise Canan Rençber, Gökhan Gökçe, Aslı Noyan, Çağatay Gökmen, Nihan Koyuncu Yontar, Zeynep Bulut görev yapacak.



YURT VE DÜNYADAN CANLI YAYINLAR



TRT canlı yayını, yurt içinde Ankara'daki Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti Genel Merkezi, CHP Genel Merkezi, MHP Genel Merkezi, HDP Genel Merkezi ATO Congressium (Yurtdışı Oylar Sayım Merkezi-Ankara), İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Konya, Bursa, Manisa, Denizli, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Van, Rize, Samsun, yurtdışında ise  ABD (Washington-New York), Almanya (Berlin-Köln) Fransa (Paris), Rusya (Moskova), İngiltere (Londra), Belçika (Brüksel), KKTC (Lefkoşa), Yunanistan (Atina), Hollanda (Amsterdam), İran (Tahran), İsrail (Kudüs)’den gerçekleştirilecek.   



İNTERNET ÜZERİNDEN DE SONUÇLAR ALINABİLECEK



TRT 1, TRT Haber, TRT Türk ayrıca internet sayfası üzerinden tüm illerin istatistiki seçim sonuçlarını interaktif harita üzerinden yayınlayacak. İl seçim sonuçları 'paylaş' butonu ile sosyal medyada da paylaşılabilecek. Sitede tüm illerdeki adayların fotoğrafları da yer alacak.



UZMAN KONUKLAR SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRECEK



7 Haziran Pazar akşamı saat 17.00’de başlayıp 8 Haziran sabahı 05.00’e kadar aralıksız sürecek Seçim Özel Yayınına şu konuklar çıkacak: 



İbrahim Uslu (ANAR Araştırma Merkezi Başkanı), Prof. Dr. Birol Akgün (SDE Başkanı), Prof. Dr. Çağrı Erhan (Kemerburgaz Üniversitesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl (SETA Ekonomi Uzmanı), Doç. Dr. Mehmet Şahin (SDE Başkan Yard. ), Mustafa Kartoğlu (Star Gazetesi Ankara Temsilcisi), Doç. Dr. Nihat Ali Özcan (TOBB ETÜ Öğretim Üyesi), Okan Müderrisoğlu (Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi), Ufuk Ulutaş (SETA Direktörü), Serdar Arseven (Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi), Avni Özgürel (Gazeteci-Yazar), Prof. Dr. Hasan Köni (İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi), Cem Küçük (Star Gazetesi Yazarı), Burhanettin Duran (SETA Genel Koordinatörü), Doç. Dr. Fahrettin Altun (SETA Genel Koordinatörü). 



Kanallar 7 Haziran'a nasıl hazırlandı? İşte, televizyonların seçim programı! - Resim : 6



 



atv ve A Haber



atv ve a Haber'in 7 Haziran'daki ortak yayını 'Seçim 2015', saat 17.00'de başlıyor.

 

'Seçim 2015'te Banu El ve Cem Öğretir sandıkların nabzını ortak yayında tutacak. Dünyadan ve Türkiye'den canlı bağlantılar ve önemli konuklarla 8 Haziran Türkiye'si konuşulacak.



Nihan Günay ve Haktan Uysal son gelişmeleri aktarırken seçim yarışı grafiklerle izleyiciyle aktarılacak.



Kanallar 7 Haziran'a nasıl hazırlandı? İşte, televizyonların seçim programı! - Resim : 7



 



Habertürk TV



Habertürk Televizyonu'nda seçim programı saat 16.00'da başlıyor.



İstanbul'dan Ankara'ya, İzmir'den Diyarbakır'a kadar Türkiye'nin pek çok ilinden sandık başından canlı bağlantılar, uzmanların yorumlarıyla ve canlı yayınla Habertürk izleyicileriyle buluşuyor.



Saat 18.00'de Balçiçek İlter'in sunumuyla 'Ve Türkiye Seçimini Yaptı'



Saat 19.00'da 'Balçiçek İlter ile Türkiye'nin Seçimi 2015'



Saat 21.00'de 'Didem Arslan Yılmaz ile Türkiye'nin Seçimi 2015'



Saat 00.00'da ise Veyis Ateş'in sunumu ve özel konukların katılımıyla 'Türkiye'nin Seçimi 2015', Habertürk TV'de izleyiciyle buluşuyor.



Kanallar 7 Haziran'a nasıl hazırlandı? İşte, televizyonların seçim programı! - Resim : 8



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin