Kanal çalışanlarından Ankara havası eşliğinde ilginç protesto

KKTC'de yayın yapan Ada TV çalışanları, cezaları böyle protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Kanal çalışanlarından Ankara havası eşliğinde ilginç protesto

KKTC'de yayın yapan Ada TV çalışanları, Yayın Yüksek Kurulu'nun sık sık haksız yere ceza verdiğini savunarak, programı yarıda kesip Ankara havası eşliğinde oynamaya başladı. Canlı yayında Ankaralı Coşkun'un söylediği "Halime Kız" klibini yayınlayan Gündeme Bakış programında, "Halkın gerçekleri öğrenmesinin önüne geçmeye çalışan Yayın Yüksek Kurulu bizi susturmadan, biz formatımızı değiştirip susuyor ve Yayın Yüksek Kurulu'nu protesto ediyoruz" alt yazısı geçildi.



Geçtiğimiz günlerde rüşvet iddialarıyla çalkalanan KKTC'de ağzı bantlı bir şekilde ekrana çıkan haber spikerinin yanı sıra şimdide Ada TV çalışanlarından ilginç bir protesto geldi. Son olarak rüşvet iddialarını ortaya atan Bağımsız milletvekili Ejder Aslanbaba'nın Ada TV'de katıldığı bir programa telefonla bağlanarak bazı açıklamalarda bulunması sonucu Yayın Yüksek Kurulu kanalı 5 bin TL tutarında bir cezaya daha çarptırdı.



Aslanbaba'nın aynı konu hakkında diğer kanallara da bağlanarak daha ileri düzeyde açıklamalar yaptığını, buna karşın sadece kendi kanallarının ceza aldığını savunan Ada TV çalışanları, bu duruma isyan etti. Taner Ulutaş'ın sunduğu Gündeme Bakış Programı'nda sunucu ve diğer çalışanlar, canlı yayında programı kesip Ankara havası eşliğinde oynayarak Yayın Yüksek Kurulu'nu protesto etti.



Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, 28 Temmuz'da KKTC'de yapılacak olan genel seçim öncesinde, siyasilerin kendi ağızlarından yapılan açıklamalar sonucunda televizyon kanallarının sorumlu tutulduğunu öne sürdü. Bunun sonucunda kendilerinin ceza aldığını dile getiren Safa, "Bu cezaların sonucunda ve özellikle seçim döneminde ya ceza almamak için konuk ağırlamayıp farklı yayınlar yapacağız ya da siyasetçileri ağırlayıp ceza alacak ve sonucunda lisans iptaline kadar uzanacak olan bir sürece gireceğiz" dedi.



Safa konuyla ilgili açıklamasının devamında, milletvekillerinin dokunulmazlıkları olduğunu bunun içinde serbest konuşabildiklerini ifade etti. TV kanallarının sadece aracı olduğunu söyleyen Safa, bu durumda zarar görecek olanın iş adamları olduğunu kaydetti.



Ada TV, haber formatlı yayınını saat dün 18:00 itibarıyla kesip 1 saat boyunca müzik klibi yayınlayarak verilen cezayı protesto etti. Cihan






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin