Kanada Başbakanı Justin Trudeau taşlı saldırıya uğradı

Kanada'da federal seçimler 20 Eylül'de gerçekleşecek. Başbakan Justin Trudeau, seçim programı için gittiği Ontario eyaletinde taşlı saldırıya maruz kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Kanada Başbakanı Justin Trudeau taşlı saldırıya uğradı

CNN TÜRK'ün haberine göre, Kanada başbakanı Justin Trudeau, 20 Eylül’de yapılacak federal seçimler nedeniyle gittiği Ontario eyaletinin London kentinde taşlı saldırıya maruz kaldı. Kampanya için gittiği hemen her yerde protestolarla karşılaşan Trudeau, liberal parti seçim otobüsünün etrafını saran öfkeli protestocuların sözlü sataşmalarıyla karşılaştı. Muhafazakar seçmenler, başbakanın koronavirüs aşı zorunluluğu ve kısıtlama kararlarını protesto etti.

Protestoculara cevap vermeye çalışan Trudeau’ya, bu sırada çakıl taşları atıldı. Başbakanlık korumaları ve güvenlik görevlilerince oluşturulan bariyerin ardından bölgeden ayrılan Justin Trudeau, seçim uçağında gazetecilere olayı doğrularken sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Daha önce de Ontario eyaletine bağlı Bolton kentinde yoğun protestolarla karşılaşan Trudeau, kentteki programını iptal etmek zorunda kalmıştı. Kanada’da 20 Eylül 2021 tarihinde yapılacak federal erken seçimde, parlamentonun 338 yeni üyesi belirlenecek.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin