Kamuda mülakat kalktı mı. Kamuda mülakat ne zaman kalkacak?

Kamuda mülakat konusu gündemde yer aldı. Bilindiği üzere kamuda göreve getirilmeden önce adaylar mülakat ile de değerlendiriliyor. 2023 seçim öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda mülakatın kaldırılacağına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Peki kamuda mülakat kalktı mı? Kamuda mülakat ne zaman kalkacak?

Google Haberlere Abone ol
Kamuda mülakat kalktı mı. Kamuda mülakat ne zaman kalkacak?

Kamuda mülakatın kaldırılması konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11 Nisan'da açıkladığı AK Parti seçim beyannamesinde yer aldı. 

Kariyerini kamuda sürdürmek isteyen adaylar kamuda mülakat aşamasının ne zaman kalkacağını merak ediyor.

Peki kamuda mülakat kalktı mı? Kamuda mülakat ne zaman kalkacak? 

KAMUDA MÜLAKAT NE ZAMAN KALKACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuda mülakat konusuna ilişkin; Kadın ve genç istihdamına özel önem vermeyi sürdüreceğiz. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız. Girişimcilerimize verdiğimiz destekle ülkemizden en kısa sürede 15 adet milyar dolar ve 5 adet on milyar dolar değerinde şirket çıkmasını sağlayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversiteli gençlere tek seferlik vergisiz cep telefonu veya bilgisayar satışları yapılacağını belirtmişti.

Konuya ilişkin seçimin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız.” dedi.

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi verileceğini duyurmuştu. 2 yıl geri ödemesiz verilmesi planlanan kredinin geri ödeme tutarı 3 bin 125 TL olacak.

Tüm detayların ilerleyen zamanlarda belli olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti Seçim Beyannamesinde şu ifadeler yer aldı:

Gençlerimizi aile kurmaya teşvik etmek için, eğitiminden istihdamına, evliliğinden çocuk bakımına kadar her alanda kendilerine maddi katkı vereceğiz.

Bu hedeflere ulaşmak için, kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız.

Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız. Ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.

Sosyal yardımlarımızı, yoksul insanlarımıza destek vermenin ötesinde, insanlarımızın yoksulluk seviyesine düşmesini önleyecek bir yaklaşımla yeniden yapılandıracağız.

Sahip olduğumuz kültür-sanat değerlerimizin, her alanda işlenmesini sağlayacak mekanizmalar kurarak, ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde harekete geçireceğiz.

Ekonomimizi; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmeyi sürdüreceğiz.
Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız.

Memurundan emeklisine ve işçisine kadar çalışanlarımızın ücretlerini daima enflasyonun üzerinde artırarak, refah düzeylerini yükselteceğiz.

Turizmde 90 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedefiyle yatırımı ve tanıtımı hızlandıracağız.

Ülkemizi 1 trilyon dolar dış ticaret hacmine ulaştırmaya yönelik hedefimize ulaşana kadar yatırıma, üretime, ihracata yükleneceğiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin