Kamuda mülakat kalkıyor. AK Parti seçim beyannamesi açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde

Ak Parti seçim beyannamesi açıklandı. Ankara'da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde üstüne müjde geldi. Kamuda mülakatların kalkacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan işsizlik, enflasyon, turizm ve ulaşım konularına da değindi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ak Parti seçim beyannamesi maddeleri...

Google Haberlere Abone ol
Kamuda mülakat kalkıyor. AK Parti seçim beyannamesi açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı' sloganıyla ilerleyen Ak Parti seçim beyannamesini duyurdu. Büyüme ile işsizlik oranını yüzde 7 seviyesine indirmeyi hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kişi başına düşen milli geliri önce 16 bin dolara, sonra daha yüksek seviyelere çıkaracaklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız. Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı kuracağız. Büyüme sayesinde 5 yılda 6 milyon yeni istihdam oluşturarak işsizlik oranımızı yüzde 7 seviyesine gerileteceğiz.” 

Toplantı dolayısıyla partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı.

Salonun çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatılırken, toplantıya katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer ve davetliler, detaylı üst aramasından geçirildikten sonra salona girişlerine izin verildi.

Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi.

Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip edebilecek.

Kongre salonunda davetliler, partililer ve gazeteciler için ayrı platformlar kuruldu.

Salonun orta bölümünde milletvekili adayları ile kurucular kurulu, MYK ve MKYK üyeleri, eski TBMM başkanları ve davetliler için oturma düzeni oluşturuldu.

"Türkiye Yüzyılı" vurgusu

Arka planda led ekranların yerleştirildiği sahne hazırlanırken, salonda mavi tonlarının kullanılması dikkati çekti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları ve Türk bayraklarının yer aldığı salon içerisinde, AK Parti ve Türkiye Yüzyılı logoları öne çıkıyor.

Salonda, "Doğrusu AK Parti", "Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam", "Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi", "Doğru zaman doğru adam", "Lider masa başında değil iş başında belli olur" sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı.

KAMUDA MÜLAKAT KALKACAK!

Vaatlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." diye konuştu.

Enflasyonu tek haneye düşürmeyi hedeflediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde yıllık 5,5 büyüme oranıyla milli gelirimizi bu dönemde 1,5 trilyon dolara, ardından asıl hedefimiz olan 2 trilyon dolara çıkartacağız." ifadelerini kullandı. 

Vaatlerini sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı kuracaklarını, hem verimi hem de çiftçinin gelirini yükseltecek sistem geliştireceklerini, memur, emekli ve işçi çalışanların ücretini enflasyon üzerinde artırarak refah seviyelerini yükselteceklerini belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin