Kamu işçilerine zam oranı belli oldu mu. 2023 kamu işçilerine yüzde kaç zam yapılacak. Kamu işçilerinin maaşı ne zaman açıklanacak?

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nde pazarlık devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamu işçilerine yapılan zam için bugünü işaret etmişti. Kamudaki 700 binden fazla kamu çalışanının mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nde son durum ne oldu? Kamu işçilerine zam oranı belli oldu mu? İşte detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Kamu işçilerine zam oranı belli oldu mu. 2023 kamu işçilerine yüzde kaç zam yapılacak. Kamu işçilerinin maaşı ne zaman açıklanacak?

Kamuda çalışan 700 bini aşkın işçinin ücretlerine yapılacak zammın belli olacağı görüşmeler devam ediyor. 

İşçi tarafı yüzde 45 zam ve 15 bin TL taban ücret talep ediyor. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira taban ücret ve ilk 6 ay için yüzde 40 zam olduğunu açıklamıştı.

Peki kamu işçilerine zam oranı belli oldu mu? 2023 kamu işçilerine yüzde kaç zam yapılacak? Kamu işçilerinin maaşı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

KAMU İŞÇİLERİNE ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

Türk-İş ve Hak-İş’in işçi kesimini, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasının (TÜHİS) kamu işverenini temsil ettiği görüşmelerde henüz netlik sağlanamadı. Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile cuma günü bir defa daha ele alacağız. Bir uzlaşmaya zaten yaklaştık. Bunu da çözüm yoluna sokacağız." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve Hak-İş ile saat 14.30'da görüşecek.

BAKAN BİLGİN'DEN KAMU İŞÇİSİNE ZAM AÇIKLAMASI 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şöyle konuştu: "Cumhuriyet tarihinde asgari ücreti dolar bazında 455 dolarının üzerinde ilk defa gerçekleştirdik. Biliyorsunuz yıllık enflasyon yüzde 42 düzeyinde, düşmeye devam ediyor. Düşecek ama fiyatlar hala yüksek. Bu fiyat yüksekliğinin tahrip ettiği ücretler var. O ücretleri düzenlemek durumundayız ki bunlardan biri de kamu işçileriyle sürdürdüğümüz toplu sözleşme. Türk-İş ve Hak-İş ile cuma günü bunu bir defa daha ele alacağız ve bir uzlaşmaya zaten yaklaştık. Bu sorunu da çözüm yoluna sokacağız”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin