Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak. 2023 kamu çerçeve protokolü ne zaman imzalanacak?

Hükümetin kamu işçisi için yaptığı zam teklifi belli oldu. Türk-iş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin ilk 6 ay için yüzde 30 zam teklif ettiğini duyurdu. Bunun ardından detaylar araştırılmaya başlandı. Peki Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak? 2023 kamu çerçeve protokolü ne zaman imzalanacak? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak. 2023 kamu çerçeve protokolü ne zaman imzalanacak?

Kamu işçileri Toplu İş Sözleşmesi gelişmelerini çalışanların gündeminde yer alıyor. Başkan Atalay, hükümetin ilk 6 ay için yüzde 30 zam teklif ettiğin, taban aylık teklifinin de 11 bin 500 TL olduğunu açıkladı. Peki Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak? 2023 kamu çerçeve protokolü ne zaman imzalanacak? İşte detaylar...

KAMU ÇERÇEVE PROTOKOLÜ NE ZAMAN İMZALANACAK?

İşçi ve işveren tarafı kalan maddeleri görüşmek için TÜHİS'in ev sahipliğinde bu hafta yeniden bir araya gelecek.

İşçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in belirlediği taleplerde "aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, bunun yapılmasının ardından bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi" yer alıyor.

Taban ücret artışı ve refah payının eklenmesinden sonra ise birinci altı ay için yüzde 45, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için yüzde 5'er zam ve enflasyon farkı isteniyor.

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Kamuda görev yapan 700 bin işçiyi kapsayan 2023-2024 toplu iş sözleşmesi için işçi ve işveren tarafı görüşmelerinde sözleşme tarihi henüz belli olmadı. 

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Esas büyük sorun, bizim toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var. Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Sizin de bir akademik çalışmanız oldu. Onu da biliyorum. Bu ortak çalışmayı birlikte değerlendirerek inşallah önümüzdeki dönemde onu hayata geçireceğiz." 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin