Kamu bankalarından emekliye 30 bin lira promosyon. Akıllara durgunluk veren emekli promosyon rakamı geliyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank harekete geçti rekor emekli promosyonu geliyor

Özel bankalar arasındaki emekliye promosyon rakamı konusunda tam anlamıyla bir rekabet yaşanırken, kamu bankaları Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası da akıllara durgunluk verecek bir promosyon miktarı için harekete geçiyor. Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir bu rakamın 30 bin lirayı bulacağını söyledi. Peki kamu bankaları bu ücreti ne zaman verecek?

Google Haberlere Abone ol
Kamu bankalarından emekliye 30 bin lira promosyon. Akıllara durgunluk veren emekli promosyon rakamı geliyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank harekete geçti rekor emekli promosyonu geliyor

Özel bankalar arasında emekliye verilen promosyon ücretleriyle ilgili rekabet yaşanırken, kamu bankaları ise hala 750 TL promosyon veriyor. İşte bununla ilgili bir yazı Remzi Özdemir'den geldi.

Özel bankalar yan ödemelerle birlikte emekliye 10 bin liraya yakın bir promosyon ödemesi yapıyor. Bazı bankalar 7 bin lira verirken, bazı bankalar da 7500 lira emekli promosyonunu maaşını ilgili bankaya taşıyan emekliye veriyor.

Fakat kamu bankaları hala bu yarışın gerisinde. Emeklilerin maaşlarını en çok Ziraat Bankası, halkbank ve Vakıfbank'tan aldığını düşünüldüğünde verilen 750 lira bu yarışın çok gerisinde kalıyor.

İşte Remzi Özdemir de emeklileri sevindirecek bir yazı yazdı ve bu rakamın astronomik bir boyuta ulaşacağını açıkladı, bunun için de tarih verdi.

Emekliye yakın zamanda 20 bin hatta 30 bin lira gibi bir promosyon ödemesi yapılacağı konusunda bir çalışmanın olduğunu ve bunun yakında açıklanacağını söyledi. İşte o yazı...

 

Yeniçağ gazetesinden Remzi Özdemir'in "Seçimin son silahı kamu bankaları" başlıklı yazısı

Artık iktidarın erken seçime gideceği neredeyse kesinleşti diyebiliriz.

Tüm işaretler onu gösteriyor.

İlk olarak öğrenci KYK borçlarının faizinin silinmesi, 2 bin liraya kadar olan icranın devlet tarafından üstlenenimesin, EYT ile ilgili çalışmalar, konut finansmanına yönelik hazırlanan çalışmalar iktidarın en önemli seçim yatırımları arasında.

Peki geriye ne kaldı?

Geriye ne kaldı?

Geriye kamu bankalarının emekli maaş promosyonu kaldı.

Bütün özel bankalar emekli promosyonunu yükseltirken kamu bankaları halen 750 lirada tutuyor.

Özel bankalar 8 bin lira veriyor ama kamu bankaları 750 lira. Arada dev bir açık var.

İyi de kamu bankaları neden bu rakamı arttırmadı?

Kamu bankalarının promosyon için ayıracağı bütçe mi yok?

Öyle bir şey elbette yok!

Nitekim özel şirket ve kurumların maaş promosyonuna 41 bin lira veren yine kamu bankaları.

Kamu bankalarından emekliye 30 bin lira promosyon. Akıllara durgunluk veren emekli promosyon rakamı geliyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank harekete geçti rekor emekli promosyonu geliyor - Resim : 2

O halde neden?

Nedenini söyleyeyim:

Kamu bankaları promosyon için seçim startını bekliyor.

Seçim atmosferine girildiği andan itibaren kamu bankaları bu rakamı özel bankaların çok ama çok üstüne taşıyacak.

Şu ana kadar yaptığım tüm bankacılarla görüşmeden bu sonucu çıkarttım.

Eski bir kamu bankası yöneticisi, kamu bankalarının vereceği promosyonun piyasayı şoka sokabilecek bir rakam olduğunu söyledi.

Şu an özel bankaların verdiği 8 bin liranın bu rakamın yanında komik bir promosyon olarak kalacağını belirten yönetici, aslında verilecek rakamın bir nevi 15 milyon emekliye rüşvet olacağını da söylüyor.

Peki nedir bu rakam diye sorduğumda çok yüksek rakamı için 15 bin liranın bile az kaldığını söyleyecek kadar iddialı bir rakam olduğunu ima ediyor.

 

Evet! Seçimi kazanmak için şu ana kadar devletin kasasını boşaltan iktidar 15 milyon emeklinin oyunu alabilmek için akıllara durgunluk veren bir rakamı rüşvet pardon promosyon olarak verebilir.

Kamu bankalarının vereceği rakam net değil ancak yine bir başka kaynak bu rakamın 20 bin liranın bile üzerinde olabileceğini söylüyor.

20 bin ve üzeri rakam kamu bankalarını zarar ettirir mi?

Kamu bankaları için artık karın ve zararın bir anlamı yok!

Önemli olan AKP iktidarının kesintisiz devamı.

AKP iktidarı için bugüne kadar neleri feda etmedik ki?

Devletin Merkez Bankası'ndaki 128 milyar dolar gitmedi mi?

Yine kefen parası olarak bilinen para gitmedi mi?

Sürekli olarak vergisini, harcını ve cezasını günü gününe ödeyen insanlara ceza gibi ödemeyenler affedilmedi mi?

Yaşanan tüm olaylara baktığınızda kamu bankalarının kasasından emekliler için çıkacak 20-30 bin lira çok da büyük rakamlar olmadığını görebiliriz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin