Kamerun 2-1 Burkina Faso MAÇ ÖZETİ

Afrika Kupası A Grubu ilk maçında Kameru, Burkina Faso'yu 2-1 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kamerun 2-1 Burkina Faso MAÇ ÖZETİ

Afrika Uluslar Kupası'nın açılış golünü, Burkina Fasolu Gustavo Fabrice Sangare attı. Kamerun, Aboubakar’ın 41'deki penaltı golü ve 45+3'teki golüyle öne geçti.

Kamerun'da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası maçlarında aşı yaptırmamış ve negatif PCR testi olmayan taraftarların statlara alınmayacağı bildirildi.

İlk 11'ler

Kamerun: Onana, Onguene, Ngadeu, Tolo, Anguissa, Fai, Gwet, Kunde, Ngamaleu, Aboubakar, Ekambi

Burkina Faso: Koffi, Kabore, Dayo, Yago, Malo, Guira, Toure, Traore, Sangare, Bayala, Tapsoba

İlk kez kasım ayında Afrika ülkelerinde görülen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının ardından turnuvanın iptal edilmesi gündeme gelmişti. Afrika Futbol Konfederasyonu, 2021 Afrika Uluslar Kupası'nı salgın nedeniyle 2022 yılına ertelemişti.

Türkiye'den turnuvaya katılacak 21 oyuncu, takımlarının erken ya da geç elenme durumuna göre Süper Lig'in ikinci yarısında en az 3, en fazla 5 maç kaçıracak.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'den hiçbir futbolcunun boy göstermeyeceği turnuvada, Galatasaray ve Trabzonspor'dan ikişer futbolcu yer alıyor.

Galatasaray'dan Mostafa Mohamed (Mısır) ve Sofiane Feghouli (Cezayir), Trabzonspor'dan ise Jean Kouassi (Fildişi Sahili) ile Djaniny (Yeşil Burun Adaları), turnuvada ülkeleri için mücadele edecek.

Afrika Uluslar Kupası'na Türkiye'den en fazla futbolcu gönderen takım ise Atakaş Hatayspor. Munir (Fas), Ayoub El Kaabi (Fas) ve Adama Traore (Mali), turnuvada ülkelerinin başarısı için ter dökecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin