Kamera kayıtları ortaya çıktı... İBB'den Habertürk'e videolu yanıt!

Habertürk'te toplu taşıma ile ilgili olarak dikkat çeken bir haber yer aldı. Söz konusu haberde, "Yaklaşık yarım saattir buradayız, herhangi bir metrobüs gelmedi" denilerek, aksamaya işaret edildi. İBB ise kamera görüntüleriyle bir yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kamera kayıtları ortaya çıktı... İBB'den Habertürk'e videolu yanıt!

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta korona virüs salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı devam ederken, HaberTürk skandal bir habere imza attı.

İstanbul'da ulaşımın nabzını ölçmek için metrobüs durağına giden HaberTürk muhabiri, haber bültenine bağlanarak "Yarım saattir buradayız ve buradan tek bir metrobüs geçmedi" şeklinde haber servis etti.

İBB, MOBESE KAYITLARIYLA YALANLADI

Bu haber üzerine harekete geçen İBB, muhabirin canlı yayında yaptığı açıklamanın saati 17:15'i esas alarak 16:45 ile 17:15 arasındaki MOBESE kayıtlarını yayınladı.

Kamera kayıtlarında muhabirin "Yarım saattir metrobüs geçmiyor" dediği zaman aralığında 20 tane metrobüs geçtiği görüldü.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 17.15 te, canlı yayin yapan yandaş kanalın muhabiri " 30 dakikadır buradayım, hiç metrobüs gelmedi" diye yalan haber yapti. Biz de kameralardan, yayin anının 30 dakika gerisinden izleyerek kac otobus gecti saydik, goruntunun sonunda kanalının aracini da goreceksiniz"

Kamera kayıtları ortaya çıktı... İBB'den Habertürk'e videolu yanıt!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin