Kamer Genç'in sorusu Meclis'te tansiyonu yükseltti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözlerinden dolayı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Kamer Genç'in sorusu Meclis'te tansiyonu yükseltti

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle dergi hazırladığını, ön sözünde Çanakkale Zaferi'nin çok kıymetli komutanlar tarafından kazanıldığının yazıldığını dile getirerek, ''Ama Atatürk kelimesini ağzına almıyor. Atatürk kelimesini anmak, sizi çok mu rahatsız ediyor? Acaba bu Cumhuriyet'i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz? Atatürk'ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin'' dedi.



Genç'in bu sözlerine, AK Parti'li milletvekilleri çok sert tepki gösterdi.



Sorulara cevap kısmına geçildiğinde, Şahin, Genç'in sözlerini; bir bakana kaç eşli olacağanı soracak kadar  üslupsuzluk ve hadsiz olarak değerlendirdiğini söyledi.



Genç'e, ''Sizinle bu çatı altında bulunmaktan büyük utanç duyuyorum'' diye seslenen Şahin, "Atatürkçülüğü sözde yapmıyoruz, çağdaşlaşmamız için gövdemizi koyuyoruz" dedi.








Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.



Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin