Kalsiyum ve fosfor deposu! Karamel tadında süt reçeli nasıl yapılır? İşte süt reçeli tarifi ve malzemeleri

Kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bir ürün olan reçelin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Birçok meyve veya sebzeden reçel üretilirken, en çok tercih edilenleri arasında ise çilek ve vişne bulunuyor. Ancak bunun yanında süt reçeli de azımsanamayacak kadar çok tercih ediliyor. Yapımı oldukça kolay olan süt reçeli nasıl yapılır? İşte karamel tadında evde kolay süt reçeli tarifi ve malzemeleri!

Google Haberlere Abone ol
Kalsiyum ve fosfor deposu! Karamel tadında süt reçeli nasıl yapılır? İşte süt reçeli tarifi ve malzemeleri

Süt reçeli toplum tarafından fazla bilinmiyor. Ancak lezzetini alanlar süt reçelinden vazgeçemiyorlar. Yapımı oldukça basit olan süt reçelini kolayca yapabilirsiniz. Süt reçelinin malzemeleri her evde bulunuyor. Süt reçeli tatlı krizleriniz için en hızlı ve en uygun lezzetlerden olacak.

SÜT REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kalsiyum ve fosfor deposu! Karamel tadında süt reçeli nasıl yapılır? İşte süt reçeli tarifi ve malzemeleri

Yapılışı

  • Süt ile şekeri kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp karbonatı ekleyin. Bu aşamada süt kabaracağı için sürekli karıştırmanız gerek. (Tencerenizin büyük ve derin olması bunun için önemli.)
  • Bir süre sonra sütün kabarıklığı inecek. Kısık ateşte, süt koyu kıvam alana kadar, sık sık karıştırarak reçelin yapılışını tamamlayın.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra da kavanoza boşaltın. Soğuduktan sonra ağzını kapatıp dolaba kaldırın.

Kalsiyum ve fosfor deposu! Karamel tadında süt reçeli nasıl yapılır? İşte süt reçeli tarifi ve malzemeleri - Resim : 2

SÜT REÇELİ FAYDALARI NELERDİR?

Güney Amerika tatlısı olarak da bilinen süt reçeli, özellikle hafif sayılabilecek bir tatlı kaynağı olarak öne çıkar. Çünkü süt ve şeker ile karbonat karışımı üzerinden kolayca hazırlama imkanı tanır. Özellikle sütten yapılması ile beraber çocuklar için önemli bir besin kaynağı olarak öne çıkıyor.

  • İçeriğindeki yüksek kalsiyum oranı ile kemik erimesine karşı etkilidir.
  • Özellikle kemiklerin güçlenmesi açısından önemli bir yer taşır.
  • Çocuklarda kalsiyuma karşı meydana gelen rahatsızlıkların önüne geçer.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sütün bütün etkilerini reçel olarak sağlar.

Bu şekilde yukarıda öne çıkan faydaları ile beraber, son dönemlerin önemli besin kaynakları içerisinde süt reçeli geliyor. Özellikle de çocuklar için kemik sağlığı noktasında bir adım öne çıktığını ifade etmek mümkün. Bu yönüyle de pek çok anne ve babanın çocukları için değerlendirdiği besin kaynakları arasında öne çıkıyor.

Kalsiyum ve fosfor deposu! Karamel tadında süt reçeli nasıl yapılır? İşte süt reçeli tarifi ve malzemeleri - Resim : 3

SÜT REÇELİ FAYDALARI NEYE İYİ GELİR?

Süt reçelinin aslına bakılırsa kendine özgü bir faydası olmadığını söylemek mümkündür. Bu durum daha çok içeriğindeki süt ile alakalıdır. Hazırlanan özel süt reçeli lezzetli bir tatlı olarak öne çıkar. Bu yönüyle çocukların keyfi tükettikleri besin kaynağı olarak ifade etmek mümkün.

Böylece çocukların özellikle kalsiyum ihtiyacını en iyi şekilde giderme imkanı tanır. Bu da kemik sağlığını daha güçlü hale getirme noktasında öne çıkar. Aynı zamanda Kemik rahatsızlıkları üzerinden meydana gelen problemlere karşı önemli bir rol üstlenir. Çocukların gelişim süreci içerisinde yaşamış olduğu kemik problemlerini ve kalsiyum sorunlarını önler.

Etiketler süt reçel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin