Kalp sembolü kullanmayan ve 14 Şubat’ı kutlamayan aşk festivali başlıyor

Tam 13 yıldır kesintisiz bir şekilde süren, her sene farklı bir tema ile kat be kat zenginleşerek gerçekleşen İstanbul'un Kültür, Sanat, Yaşam Festivali 360 Dereceden Aşk || @Love360Fest, onlarca kültür, sanat, tasarım profesyonelinin, yüzlerce eserin, pek çok kurum ve STK’nın katılımıyla yine büyük bir heyecan ve tutkunun meyvesi olarak bu sene 14’üncü kez hayat bulacak.

Google Haberlere Abone ol
Kalp sembolü kullanmayan ve 14 Şubat’ı kutlamayan aşk festivali başlıyor

Fikir annesi Işık Gençoğlu küratörlüğünde, Istanbul Concept ve İstanbul Yaratıcı Endüstriler Derneği organizasyonu ile ve ayrıca Danışma Kurulu’ndaki Esin Çelebi Bayru, Pınar Kartal Timer, Itır Erhart, Ecmel Ayral, Bahadır Kaleağası, Oğuzhan Kayan, Mike Norman gibi değerli isimlerin katkılarıyla bu festival tüm Şubat ayı boyunca İstanbul’u AŞK ile saracak. Ana mekân sponsorunun 130 yıllık tarihinde pek çok unutulmaz isme “ev” olmuş Pera Palace Hotel’in olduğu festivalin bu seneki teması: EVİN NEREDE? / WHERE IS (YOUR) HOME?  

Kalp sembolü kullanmayan ve 14 Şubat’ı kutlamayan aşk festivali başlıyor

14 yıldır cinsiyet, din, dil, ırk farkı gözetmeyen festivalin 2022 teması: EVİN NEREDE? / WHERE IS (YOUR) HOME?

14’üncü 360 Dereceden Aşk Festivali bu sene, yangınlardan sonra evsiz kalan canlılardan, göçe mecbur bırakılıp evlerini terk etmek zorunda kalanlara kadar yaşamın tüm aktörlerine ve tüm olgularına projeksiyon tuttuğu “Evin Nerede? / Where is (Your) Home?” teması altında güçlü konular, çarpıcı eserler ve ilham veren hikâye anlatıcıları ile geliyor. Yaptığı uluslararası kapsamdaki çağrı ile söyleyecek sözü olanları, eserleri ve etkinlikleri ile festivale katılmak isteyenleri aşkın etrafında toplanmaya davet ediyor.

Kalp sembolü kullanmayan ve 14 Şubat’ı kutlamayan aşk festivali başlıyor - Resim : 2

Şubat ayı boyunca sürecek festivalde neler var?

Festival bu sene de; ana üssü tarihi Pera Palace Hotel olmak üzere, Roma Kulübü Derneği, Istanbul Concept Gallery gibi farklı lokasyonlarda sergiler, etkinlikler, sinema gösterimleri, sanatçı sohbetleri ve performanslarla dolu dolu geçecek. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın #2030SıfırAçlık hedefini sahiplenerek sıfır atık vb. atölyelerinin yanı sıra ayrıca festivalin markalaşan projeleri olan AŞKI KONUŞANLAR KONFERANSI, LOVER’S BAZAAR, İsmet Yazıcı moderatörlüğünde İLAHİ AŞK SOHBETLERİ, İtalyan Şef Francesca Rosa direktörlüğünde AŞKIN DAMAKTA KALAN TADI gibi etkinlikler de kültürel mirası merkeze alarak, güncel bir dille yeni nesli «değerlerimiz» ile buluşturacak.

Kalp sembolü kullanmayan ve 14 Şubat’ı kutlamayan festival

Festivalin şubat ayında gerçekleşiyor olması sizi yanıltmasın; bu festival pazarlama trendlerinin dışında duruyor. Kalp sembolü kullanmayan festival, toplumsal bilinci arttırma, halkı sanata yaklaştırma, iyiyi gösterme ve özendirme, doğruyu takdir etme amacıyla hareket ediyor. Bunun için en doğru cümlelerin «AŞK» ögesi ile kurulduğunun farkında olarak AŞKA İNANANLARI bir araya getiriyor ve sanat/tasarım aracılığıyla dünyaya BARIŞ çağrısı yapıyor;

Aşk ile, Sanat ile, Hayvanlar ile, Doğa ile Barış! Sıfır Açlık için Çalış! gibi mesajlar vermeye çalışıyor. Festival; 14 Şubat'ı kutlamak yerine o akşam Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile Taksim'de evsiz dostlara yemek dağıtarak katkıda bulunuyor.

Festival; 365 gün kesintisiz aşk konuşuyor/konuşturuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da merceğine aldığı konuları "aşk" merkezinde, sanat eserleri ile görünür kılmayı; sanat aracılığıyla anlaşma ortamlarımızı ve metotlarımızı değiştirmeyi amaçlayan bir yolda ilerliyor.  
 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin