Kalemi Kırılan Gazeteciler'e tanıtım paneli

Kalemi Kırılan Gazeteciler isimli kitabın tanıtım paneli gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Kalemi Kırılan Gazeteciler'e tanıtım paneli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Kalemi Kırılan Gazeteciler, bu kitap her gün yenileniyor maalesef biz bunu yazdıktan bir süre sonra 10 kişi işten atıldı. Bu kitap her baskıda kalınlaşacak, öyle gözüküyor. AKP'nin kalemini kıracağı gazeteci sayısı her gün artıyor" dedi.



Ağbaba, Tepebaşı Belediyesi'nce Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kalemi Kırılan Gazeteciler" kitabının tanıtımı panelinde yaptığı konuşmada,Eskişehir'deki CHP'li belediyelerin çalışmalarını anlattı.



CHP Cezaevi Komisyonu olarak, 100'e yakın raporları olduğuna dikkati çeken Ağbaba, "Cezaevi komisyonumuzun yaptığı şey, AKP'nin kısa bir özeti. Biz, dünyada en çok cezaevi gezen milletvekiliyiz. Dünyada en çok tutuklu sendikacı, gazeteci, asker, milletvekili ziyaret eden milletvekilleriyiz" diye konuştu.



CHP olarak, 5 yıl önce ne söylüyorlarsa, bugünde aynı şeyi söylediklerini savunan Ağbaba, şöyle devam etti:



"Balyoz'da, Ergenekon'da, KCK'da, Oda Tv'de, Fenerbahçe davasında 'hukuk yok bunlar siyasi davadır' diyorduk. Yine aynı şeyleri söylüyoruz. Bir çoğu serbest bırakıldı cezaevindeki insanların. Ama kimisi 'kumpas kuruldu' diyor. Kimisi sadece bu işi hükümetin 'paralel yapı' dediği cemaate yüklemeye çalışıyor ama herkes bilsin ki Balyoz'da, Oda TV'de, Devrimci Karargah'ta tüm davalarda işveren AKP'dir, cemaat taşerondur. Birlikte el ele kol kola vererek, cinayet işlediler. İkisi de masum değildir."



Kitap hakkında bilgi veren Ağbaba, "Kalemi Kırılan Gazeteciler, bu kitap her gün yenileniyor maalesef biz bunu yazdıktan bir süre sonra 10 kişi işten atıldı. Bu kitap her baskıda kalınlaşacak, öyle gözüküyor. AKP'nin kalemini kıracağı gazeteci sayısı her gün artıyor" ifadelerini kullandı.



Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın başkanlığını yaptığı panele, kitabın yazarlarından CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da katıldı.



Paneli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer de izledi.



Ağbaba ve beraberindeki milletvekilleri panel öncesi Eğitim-İş Sendikası Eskişehir Şubesi'nin düzenlediği eyleme de destek verdi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin