Kahvaltıya mutlaka deneyin: Fırından çıktığı gibi bitiyor. Puf puf kabaran poğaça yapmanın sırrı bulundu. Pofuduk poğaça nasıl yapılır?

Kabardıkça kabarıyor, mayası tepsiye sığmıyor. Puf puf kabaran poğaça yapmanın sırrı bulundu. Kahvaltıların, çay yanlarının vazgeçilmez lezzeti belli oldu. Pofuduk poğaça nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Kahvaltıya mutlaka deneyin: Fırından çıktığı gibi bitiyor. Puf puf kabaran poğaça yapmanın sırrı bulundu. Pofuduk poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 paket yaş maya (42 gr)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine  1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket yaş mayayı alalım.

Maya eriyene dek güzelce karıştıralım. Ardından karışımın içerisine 2 tatlı kaşığı tuz ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Unu azar azar ilave ederek yoğurma işlemini tamamlayalım ve hamurumuz uygun forma geldikten sonra üzerini streç film ile kapatarak ılık ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

1 saatin sonunda hamuru tezgahın üzerine alalım ve hamurumuzu dilediğiniz büyüklükte parçalara bölelim.

Akabinde parçaları beze formuna getirip yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine hamurumuzu alalım.

Poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Susam ya da çörek otu serpiştirdikten sonra 10 - 15 dakika kadar mayanın gelmesini bekleyelim.

Ardından 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin