Kahvaltıların yeni gözdesi belli oldu: Patlıcan ve biberin en güzel hali. Baş kavurması nasıl yapılır?

Hem kahvaltıda hem de akşam yemeğinde dilediğiniz her vakitte tüketebileceğiniz enfes bir lezzet. Biber ve patlıcanın bu haline aşık olacaksınız.

Google Haberlere Abone ol
Kahvaltıların yeni gözdesi belli oldu: Patlıcan ve biberin en güzel hali. Baş kavurması nasıl yapılır?

Malzemeler;

3 adet patlıcan
5 adet yeşil biber
3 adet kırmızı biber
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak 3 adet patlıcanı alacalı olacak şekilde soyalım. Ardından uzunlamasına keselim. Akabinde acısının çıkması için 1 kaşık tuz ilave ettiğimiz suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletelim.

Aynı şekilde 3 kırmızı biberin de içini temizleyelim. Kırmızı biberleriniz büyükse çok büyük olmayacak şekilde uzunlamasına 2 - 3 parçaya bölelim.

Uygun bir tencerenin içerisine bolca sıvıyağı alalım ve kestiğimiz biberleri arkalı önlü olacak şekilde güzelce kızartalım.

Kızaran biberleri bir kenara alalım. Ardından suyunu süzdüğümüz patlıcanları da arkalı önlü olacak şekilde güzelce kızartalım.

Kızaran patlıcanları da kenara alalım. Akabinde derince tavanın içerisine sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız 1 büyük boy soğan ve 3 diş sarımsağı ilave ederek kavurmaya başlayalım.

Rengi dönen soğanların üzerine 1 yemek kaşığı kadar biber salçasını da ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Ardından içerisine 4 tane domatesin rendesi, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı Karabiberi de ekleyerek şöyle bir karıştıralım.

Tavanın kapağını kapatalım ve 5 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Son olarak hazırladığımız sosun içerisine kızarttığımız patlıcan ve biberleri de ilave edelim. 

Tekrardan kapağını kapatarak bu şekilde 5 dakika kadar daha pişirmeye devam edelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin