Kahvaltıda kapış kapış gidecek: Tel tel ayrılan gözlemenin müptelası olacaksınız. Gözleme nasıl yapılır?

Kahvaltıda lezzet şöleni yaşamaya hazır olun. Lezzetiyle büyüleyen mayasız gözleme tarifine bayılacaksınız. Tel tel ayrılan mayasız gözleme nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Kahvaltıda kapış kapış gidecek: Tel tel ayrılan gözlemenin müptelası olacaksınız. Gözleme nasıl yapılır?

Malzemeler;

Hamuru için

2 su bardağı su (400 ml)
5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

Beyaz peynir
Maydanoz

Ara katları için;
Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisine 5 su bardağı unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu alalım ve karıştıralım. Akabinde kabın içerisine 2 su bardağı suyu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.

Ardından tezgahın üzerine un serpelim ve tezgahta bir miktar daha yoğurarak kabın içerisine alalım. Üzerini streç film ile kapattıktan sonra 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Hamur dinlenirken bizde hamurun iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz. Peyniri bir çatal yardımıyla güzelce ezelim akabinde maydanozları ince ince kıymaya başlayalım.

Peynir ve maydanozu kabın içerisinde güzelce karıştıralım. Dinlendirdiğimiz hamuru tezgahın üzerine alalım ve hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim.

Böldüğümüz parçaları 8 eşit parçaya daha böldükten sonra beze formuna getirelim. Beze haline getirdiğimiz hamur parçalarının üzerini kurumaması için kapatalım. 

Ardından hamuru tezgahın üzerine alalım ve hamurumuzu açmaya başlatalım. Hamuru bir miktar açtıktan sonra fırça yardımıyla üzerine sıvı yağı sürelim. 

Orta bölümüne peynirli iç harcını yerleştirelim. Önce iki kenarından içe doğru ardından alttan ve üstten katlayalım.

Ancak her katladığımız tarafa sıvı yağ sürmeyi ihmal etmeyelim. Gözlemeyi hazır ettikten sonra oklavayla son kez üzerinden geçelim.

Ardından gözlememizi arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin