Kahramanmaraş'taki deprem için son dakika uyarısı. Prof. Dr. Naci Görür DAF için uyarıda bulundu: DAF bu kesimlerde stres yüklenmiş olabilir ve kimi kollar üzerinde deprem üretebilir

Prof. Dr. Naci Görür Kahramanmaraş'ta etkili olan 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası uyarıda bulundu. Görür, depremin artçı mı yoksa bağımsız bir deprem mi olduğu yönündeki tartışmaların medya aracılığıyla değil bilimsel platformlarda yapılması gerektiğini söyledi. Görür, "Doğu Anadolu fayında stres yüklenmiş olabilir ve kimi kollar üzerinde deprem üretebilir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş'taki deprem için son dakika uyarısı. Prof. Dr. Naci Görür DAF için uyarıda bulundu: DAF bu kesimlerde stres yüklenmiş olabilir ve kimi kollar üzerinde deprem üretebilir

Deprem bölgesinde fay hareketliliği sürüyor. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Saat 04.55'te olan deprem, yerin 6,89 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Görür'ün açıklaması

Sarsıntı sonrası Prof. Dr. Naci Görür uyarıda bulundu.

Görür, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı.

İşte tahmin ettiğim gibi, K. Maraş Göksun’da olan deprem artçı mı, yoksa bağımsız bir deprem mi diye tartışıyorlar.

Arkadaşlar, eğer bu tartışmayı yapanlar bilim insanı ise yeri medya değil gidip bilim platformlarında tartışsınlar.

Yok eğer halk olarak siz tartışıyorsanız hedef yanlış: Doğru olan şu: Göksun ve çevresinden başlayıp Adana havzasına doğru kollara ayrılarak giden DAF bu kesimlerde stres yüklenmiş olabilir ve kimi kollar üzerinde deprem üretebilir. Halk olarak bize düşen deprem olacak mı, olmayacak mı tartışmasını yapmak değil, yönetimlerden emniyetimizin temin edilmesini talep etmek ve deprem dirençli yerleşim alanları için mücadele etmektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin