Kahramanmaraş’ta petrol boru hattında korkutan patlama! Ortalık yangın yeri

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki petrol boru hattında yaşanan patlama sonucu yangın çıktı. Kısa süre içerisinde Gaziantep-Kahramanmaraş kara yoluna kadar yayılan alevler böyle görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta petrol boru hattında korkutan patlama! Ortalık yangın yeri

Kahramanmaraş'ta petrol boru hattı patlama meydana geldi. Patlama sonrası olay yerinde yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Pazarcık ilçesi Narlı mevkiinden geçen petrol boru hattında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin bölgede çalışmaları devam ediyor.

İşte patlama sonrası görüntüler:

Kahramanmaraş Valisi Coşkun petrol boru hattındaki yangına ilişkin, “Şu an için yerleşim yerleriyle ilgili bir risk yok ve çok şükür can kaybı da yok.” açıklamasını yaptı.

BOTAŞ: SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTE

 Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki BOTAŞ'a ait petrol hattında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangınla ilgili BOTAŞ'tan açıklama yapıldı. Yangının söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği gibi Kahramanmaraş ili, Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesi'nde 18 Ocak 2022 günü saat 19.30 sıralarında Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nın yaklaşık 511'inci kilometresinde henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenle patlama olmuş ve patlama sonucunda yangın meydana gelmişti. Başta BOTAŞ Acil Müdahale Ekipleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Orman Müdürlüğü itfaiye teşkilatları ile güvenlik birimleri olmak üzere tüm ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucu yangın tamamen söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Petrol boru hattı gerekli tedbirlerin alınmasına müteakip en kısa sürede devreye alınacaktır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin