Kahramanmaraş'ta gece yarısı peş peşe depremler. Depremler küçük ama etkili oldu. Depremler sarsıntı oluşturdu. Çevre iller de deprem nedeniyle panik yaşadı

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Türkiye yasa boğuldu. 6 Şubat'tan beri Türkiye'nin birçok bölgesinde depremler yaşandı. Ancak deprem bölgesi daha farklı sarsıntılar yaşıyor. Bölge depremler nedeniyle beşik gibi sallanıyor. Kahramanmaraş'ta gece yarısı peş peşe iki sarsıntı daha yaşandı. İşte son depremler ve büyüklükleri, son depremlerin etkili olduğu iller...

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş'ta gece yarısı peş peşe depremler. Depremler küçük ama etkili oldu. Depremler sarsıntı oluşturdu. Çevre iller de deprem nedeniyle panik yaşadı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan 2 büyük deprem 11 kentte yıkıma neden oldu. Deprem nedeniyle on bilerce insan hayatını kaybetti. Binlerce ev enkaza döndü, binlercesi ağır hasar aldı. Enkaz kaldırma çalışmaları kentlerde sürerke artçı depremler de sürüyor.

Büyük depremlerin yaşandığı Kahramanmaraş'ta 3 saatte 5 deprem hissedildi. Son hissedilen iki deprem şiddetli şekilde hissedildi.

Saat 00:17'de Göksun merkezli deprem 3.5 büyüklüğünde 5 kilometre derinliğinde yaşandı. Deprem küçük olmasına rağmen Kayseri, Adana ve Malatya'dan da hissedildi.

Bu depremden dakikalar sonra bu sefer de, Sivricehüyük'te deprem oldu. Kandilli Rasathanesi depremin saatini 00:33, bütüklüğünü 3.0, ve derinliğini de 5 kilometre olarak açıkladı.

Kahramanmaraş'ta 3 saat içinde 3 deprem daha oldu. Elbistan merkezli deprem saat, 00:06'da, 3.0 büyüklüğünde, yerin 5.8 kilometre derinliğinde, Pazarcık merkez üssü olan 3.6 büyüklüğünde, saat 21:51'de ve yerinde 7.2 derinliğinde, Andırın merkez üssü olan 3.1 büyüklüğünde 21:21'de ve 5.0 kilometre derinliğinde depremler yaşandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremlerin büyüklüğüne vurgu yaparak, "Özellikle o bölgede çok sayıda deprem oluyor. 11 bine yakın deprem var bölgede. Bu 11 bin depremin 5 ayda olması gerekirken, biz bunu 3 haftada gördük. Türkiye'de deprem aktivitesi bakımından bir hareketlilik var. Bu artçılar da bir yıl kadar sürecek. Türkiye'nin diğer yerlerinde de deprem oluşturabilir. Fayzonları olduğu için oralarda da aktiviteler var. Nitekim değişik alanlarda depremler oluyor, bir kısmı Türkiye'nin rutini içerisinde. Deprem bölgesindekiler özellikle artçı depremler. Büyük bir gerilim var, rahatlaması için en az bir yıl, belki biraz daha uzun bir süre gerekli" diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin