Kahramanmaraş depreminin büyüklüğü revize edildi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin büyüklüğü 7.7!

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli saat 04.17 sıralarında meydana gelen depremin büyüklüğü 7.4 olarak açıklanmıştı. ABD ise 10 ilde hissedilen depremin büyüklüğünü 7.8 olarak açıklamıştı. Kandilli Rasathanesi'nden deprem verisine revize geldi, Kahramanmaraş merkezli deprem 7.7 olarak kayda geçti. AFAD da depremin büyüklüğünü 7.7 olarak revize etti.

Kahramanmaraş depreminin büyüklüğü revize edildi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin büyüklüğü 7.7!

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli saat 04.17 sıralarında meydana gelen depremin büyüklüğü 7.4 olarak açıklanmıştı. ABD ise 10 ilde hissedilen depremin büyüklüğünü 7.8 olarak açıklamıştı. Kandilli Rasathanesi'nden deprem verisine revize geldi, Kahramanmaraş merkezli deprem 7.7 olarak kayda geçti. AFAD da saat 12.50 sıralarında depremin büyüklüğünü 7.7 olarak revize etti.

ABD 7.8 DEMİŞTİ

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi USGS, Türkiye’de yaşanan depremin büyüklüğünü 7,8 olarak açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ysa depremin aynı saatte Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde olduğunu açıklamıştı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) de depremin Gaziantep’te olduğunu, 7.8 büyüklüğünde meydana geldiğini duyurmuştu. EMSC ayrıca 4.28’de Osmaniye’de 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirmişti.

ÖNCE KANDİLLİ SONRA AFAD

Kandilli Rasathanesi ise deprem verilerinde revize kararı aldı. Kandilli Rasathanesi son depremler verilerine göre depremin merkez üssü Gaziantep Şehitkamil olarak değiştirildi ve büyüklüğü de 7.7 olarak revize edildi.

AFAD, depremin büyüklüğünün revize etti: "Bu sabah 04:17’de Pazarcık (Kahramanmaraş'da) meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edilmiştir."

Kahramanmaraş depreminin büyüklüğü revize edildi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin büyüklüğü 7.7!

PROF. ÜŞÜMEZSOY: 7.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Yeniçağ gazetesine açıklamalarda bulundu. Prof. Üşümezsoy depremin 7.8 büyüklüğünde olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

""7.8’lik bir deprem, bu Türkmen Dağları veya Suriye-Türkiye hududundan geçen bir deprem aslında Ölüdeniz’den ve Kıbrıs’tan gelen fay hatlarının birleşerek Amip Ovası’nı doğu kenarından Pazarcık ile Gaziantep arasından geçip oradan kuzeye Adıyaman’a kadar giden bir hat var. Oldukça uzun bir fayın, segmentlerin kırıldığı görülüyor. Bu anlamda Sivrice’de olan depremin batıdaki devamını oluşturan bir hattı görüyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin