Kafalar karıştı... Genelkurmay'dan yeni açıklama: 'Karakaya'ya taziye diledik ama...'

Genelkurmay Başkanlığı, taziye mesajını doğruladı ve bakın ne söyledi?

Google Haberlere Abone ol
Kafalar karıştı... Genelkurmay'dan yeni açıklama: 'Karakaya'ya taziye diledik ama...'

Üst düzey bir Genelkurmay yetkilisi, Karakaya’nın ölümünün ardından oğlu Fatih Karakaya’nın, Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü tarafından arandığını ve sadece “Taziyede bulunulduğunu” açıkladı. "Kendisinin geçmişte TSK aleyhine yorum ve köşe yazıları olduğu doğrudur" denen açıklamada, "Ancak son 1.5 yıldır kendisi ile kurulan diyalog ve TSK’nın özellikle terörle mücadele konusundaki çalışmalarının anlatılması sonucu, merhum Karakaya’nın TSK’ya bakışı değişmiştir" ifadeleri kullanıldı. 



Genelkurmay’ın, Karakaya için kullanıldığı iddia edilen “Dik duruşundan taviz vermedi” ifadesi tartışma konusu olmuş, Akit ise söz konusu ifadeyi “sehven” tırnak içinde yazdığını söylemişti. Genelkurmay yetkilisi de bu düzeltmeyi teyit ederek, "Karakaya'yla ilgili ‘Dik duruş’ gibi herhangi bir yorumda bulunulmamış, sadece acıları paylaşılmıştır" dedi.



Açıklamayı yapan üst düzey Genelkurmay yetkilisi üst makamlara da verilen bilgiyi şöyle paylaştı:



"SADECE BAŞSAĞLIĞIYDI"



Hasan Karakaya’nın vefatı üzerine Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanımız Tuğgeneral Özkürkçü, Karakaya’nın oğlu Fatih Karakaya’yı telefonla aramış ve başsağlığı dileklerini iletmiş, ailesine sabır dilemiştir. Bunun dışında merhumla ilgili ‘Dik duruş’ gibi herhangi bir yorumda bulunulmamış, sadece acıları paylaşılmıştır. Zaten daha sonra Akit Gazetesi bir açıklama yaparak, dik duruş v.s konusunun muhabirleri tarafından eklendiğini belirtmiştir.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin