Kadri Gürsel'in Cumhuriyet'teki ilk yazısı yayınlandı!

Cumhuriyet'in yazar kadrosuna dahil olan Gürsel, yeni adresindeki ilk yazısını bugün kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kadri Gürsel'in Cumhuriyet'teki ilk yazısı yayınlandı!

Temmuz 2015'te Milliyet'teki köşe yazarlığı görevine son verilmesinin ardından 1 yıldır diken.com.tr'deki köşesinden okurlarına seslenen deneyimli gazeteci Kadri Gürsel, dün itibariyle Cumhuriyet'in yazar kadrosuna dahil oldu.



Yeni adresindeki ilk köşe yazısını bugün kaleme alan Gürsel, "Çünkü Cumhuriyet" başlıklı yazısında neden Cumhuriyet'i tercih ettiğini açıkladı.



İşte, Gürsel'in Cumhuriyet'teki ilk yazısı:



Çünkü Cumhuriyet



Bu ülkenin şimdiki zamanında işini ciddiye alan her gazeteci köşe yazarının eninde sonunda varacağı nokta, muhalif olmaktır.



Gazetecinin işi, gerçeği doğru görmek ve göstermek. 



Bana göre önemli bir gerçek, mevcut iktidarın bu ülkenin herhangi bir büyük sorununu çözme yeterliliği ve yeteneğinin kalmamış olduğuydu. Bu tespiti yaptığım andan itibaren bir muhalif köşe yazarına dönüştüğümü anladım. 



“Doğru görmek”, iktidarın mevcut haliyle bu memleketin meselelerine çözüm getirmesinin imkânsızlaştığını tespit etmekse, “doğruyu göstermek” de bu tespiti okurla paylaşmak ve değişimi istemektir.



İktidarın kendisini değiştirmesi, bunu yapamıyorsa da demokratik yollardan değiştirilerek muhalefete gönderilmesidir bu... 



Neticede, bir iktidarın değişmesini savunmak gazeteci köşe yazarını muhaliflik konumuna oturtuyor. 



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin