Kadir İnanır’ın hayat arkadaşına 1 yıl 6 ay hapis cezası!

Jülide Kural, kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin 1 günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni olduğu sayıda yayınlanan haberler nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kadir İnanır’ın hayat arkadaşına 1 yıl 6 ay hapis cezası!

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nde bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan tiyatrocu Jülide Kural, ‘Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak, terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan yargılandığı davada toplam 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme cezayı 6 bin TL adli para cezası ve 2 yıl denetim süresine çevirdi.



İstanbul 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tiyatro ve sinema oyuncu Jülide Kural katıldı. Jülide Kural’ın hayat arkadaşı oyuncu Kadir İnanır da destek için adliye koridorundaydı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Jülide Kural, “Hayatım boyunca insan hakları için mücadele eden bir sanatçıyım. Ben dayanışmayı sorumluluk olarak gördüm ve 1 günlük sembolik genel yayın yönetmenliği yaptım. Yazılan yazılardan haberim yoktur” dedi.



DENETİM ALTINDA TUTULACAK



Mahkeme heyeti Jülide Kural’a terör örgütünün açıklamalarını yayınlamak suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Cezayı iyi hal indirimi uygulayarak 10 aya indiren heyet daha sonra da günlüğü 20 TL’den 6 bin lira para cezasına çevirdi. Mahkeme, terör örgütü propagandası yapmak suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Kural’ın bu cezası ertelenirken 2 yıl denetim altında tutulmasına hükmedildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin