Kadir İnanır'a 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

18. Londra Türk Filmleri Festivali'nde ünlü aktöre ödül....

Google Haberlere Abone ol
Kadir İnanır'a 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

Türk Sineması’nın usta ismi Kadir İnanır'ın “Golden Wings Yaşam Boyu Başarı Ödülü” aldığı 18. Londra Türk Film Festivali’nde, Reis Çelik'in yönettiği “Lal- Gece” filmi “Golden Wings Digitürk Digital Dağıtım Ödülü”nü aldı.



Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Berçim Erdoğan, Mert Fırat ve Farah Abdullah’ın katıldığı “Kelebeğin Rüyası” filminin gösterimi ile açılan 18. Londra Türk Film Festivali’nin görkemli gecesinde,  Kadir İnanır’a “Yaşam Boyu Başarı” ödülü verildi.



Londra’nın kültür sanat merkezi olan LeicesterSquare’de Odeon West-End Sineması önünde uzanan kırmızı halının çevresindeki heyecanlı kalabalık, Türk Sineması’nın rüzgarını 18’nci kez Londra’da estirdi. Londra ve Türk basınının yoğun ilgi gösterdiği gecede, dünyaca ünlü senarist Tony Grisoni, dünya festivallerinin en önemli yayın organı olan ScreenInternational’ın Editörü Wendy Mitchell, İngiltere’nin en önemli Bağımsız Film Dağıtım Şirketi’nin sahibi Edward Fletcher ve Paris’te yaşayan, gazeteci, oyuncu ve yazar Sedef Ecer’in oy birliği ile seçtiği “Lal–Gece” filminin Digitürk Dağıtım Ödülü, filmin yönetmeni Reis Çelik’e sunuldu. 



Jüri ödülüLal Gece/Night of Silence” filmine verme gerekçesini “başrollerdeki ikilinin etkili oyunculukları ile bizleri cüretli ve cesur bir sinema yolculuğuna gerilimli, gizemli ve şaşırtıcı bir gelişimle taşıması olmuştur” şeklinde açıkladı.



Türk filmlerinin ilk ve tek uluslararası dağıtım ödülü olan LTFF Digitürk Distribution ödülünü alan Reis Çelik’in yönettiği “Lal-Gece”, bu yıl İngiltere ve İrlanda sinemalarında gösterime girecek. Ardından digital ve dvd olanakları ile sinemaseverlere ulaştırılacak. 



Vedide Kaymak’ın direktörlüğünü yaptığı 18. Londra Türk Film Festivali, 23 uzun metraj, 12 kısa ve belgesel filmle, 11 gün boyunca Londra’nın önemli sinemalarında izleyiciyi Türk filmleriyle buluşturacak.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin