Kadınların hayatını kurtaracak bilgi açıklandı. İnternette aşkınızı ararken bu kişilerden aman uzak durun. Dolandırıcılar bu yöntemleri deniyor

Siber suçlarla ilgili çok dikkat çeken bir araştırma yapıldı ve flört uygulamaları kullanan kadınların başlarına ne gelebileceği örnekleriyle ortaya çıktı. Sanaldan ilişki başlatanlar dikkat edin. Havalarda uçacağınızı düşünürsünüz ama dolandırıcıların hedefi olduğunuz an ise hayatınız mahvolabilir. İşte sizi internetten aşkınızı ararken dikkat etmeniz gereken ve uzak durmanız gereken kişilik özellikleri...

Google Haberlere Abone ol
Kadınların hayatını kurtaracak bilgi açıklandı. İnternette aşkınızı ararken bu kişilerden aman uzak durun. Dolandırıcılar bu yöntemleri deniyor

Bilim insanları, siber suçlara karşı önlem almak için flört uygulamalarında ve internetteki "aşk dolandırıcılarının" sergilediği temel kişilik özelliklerini belirledi.

İskoçya'daki Abertay Üniversitesi'nde yapılan araştırmada bu uygulamaları kullanarak başkalarını dolandırmaya çalışan kişilerin kurbanlarıyla üç aşamada iletişim kurduğu belirlendi.

Henüz hakem onayından geçmeyen ve internet sitesi ArXiv'de yayımlanan bulgulara göre dolandırıcılar ilk olarak, kullanıcılarla konuşma başlatıyor ardından onlarla çevrimiçi ortamdaki ilişkilerini güçlendirmeye çalışıyor.

Son olarak da onların bu sanal ilişkiye duygusal açıdan bağlanmasını sağlamaya çalışıyor.

Çoğu dolandırıcı para veya gizli bilgi talep etmeye ancak dolandırıcılığın son aşamasında, kurbanlar kendilerine duygusal açıdan bağlandığında başlıyor.

Mağdurları isteklerini yerine getirmeye ikna etmek için de genellikle savunmasızlıklarını veya mali yardıma duydukları acil ihtiyacı vurgulayan ikna edici bir dil kullanmaya çalışıyor.

Asker olduğunu söylüyorlar

Araştırmada pek çok dolandırıcının orduda ve tehlikeli görevlerdeymiş gibi davrandığı da tespit edildi. Bu askeri temanın aşk dolandırıcılığında sıklıkla tekrarlandığı görüldü.

Bu durumlarda dolandırıcıların sahte tıbbi veya adli durumları öne sürerek, seyahat etmelerine ve kurbanlarla tanışmalarına olanak tanıyacağını söyledikleri ücretler için para talep ettiği anlaşıldı.

Ayrıca kurbanları manipüle etmek ve çevrimiçi ilişkilerinin gerçek olduğuna dair inançlarını artırmak için kullanılan taktikler de belirlendi.

Bunlar arasında doğrudan veya kişisel sorular sormak, kurbanlara iltifat etmek, şirin isimler takmak veya sevgiyi şiirsel yollarla ifade etmek yer alıyor.

Dolandırıcıların kurbanların karşısına hangi kılıkta ve profilde çıktığı ise ülkeden ülkeye değişiyordu.

Araştırmacılar birçok İtalyan profilin emlakçı kılığına girdiğini, Filipinliler'de ise genellikle satış elemanı gibi davrandıklarını saptadı.

Kadınların hayatını kurtaracak bilgi açıklandı. İnternette aşkınızı ararken bu kişilerden aman uzak durun. Dolandırıcılar bu yöntemleri deniyor

Hayatınız mahvolabilir

Flört uygulamalarında veya sosyal medyada kullanıcılarla romantik ilişkiler kuran dolandırıcılar, hedef aldıkları kişilerin hayatlarını mahvedecek kadar ileri gidebiliyor.

Bazı kurbanlar tüm birikimlerini harcar veya borçlanırken, bazıları da şantaja ve kimlik hırsızlığına maruz kalabiliyor.

Dolandırıcılar genellikle kurbanlarından para veya kimlik bilgileri gibi özel bilgiler talep ediyor.

Yeni araştırmada Dr. Lynsay Shepherd ve ekibi, flört dolandırıcılığını konu alan 200'den fazla makaleyi gözden geçirdi.

Bunlar arasında seçtikleri 44 çalışmanın bulgularını analiz eden ekip, bu dolandırıcıların ortak özelliklerini ve kullandıkları yöntemleri belirlemeye çalıştı.

"Aşk dolandırıcılığı son 10 yılda arttı" diyen Shepherd, "Kovid-19 salgını da siber suçlarda ve saldırılarda artışa neden oldu ve durumu şiddetlendirdi" diye ekliyor: Makalemiz, bu alanda yapılacak başka araştırmalar için bir başlangıç noktası olarak hizmet edebilecek, kapsamlı bir bakış açısı sunuyor. 

Kaynak:  Independent Türkçe

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin