Kadınlardan Güçlenme Hikâyeleri II gösterisi 28 Kasım'da seyirciyle buluşuyor

Kadınlardan Güçlenme Hikâyeleri II gösterisi 28 Kasım 2023 Salı günü 15.00’te Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde ücretsiz olarak seyirciyle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlardan Güçlenme Hikâyeleri II gösterisi 28 Kasım'da seyirciyle buluşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM), kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturmak ve seyirciyle iletişim kurarak duyarlılığı arttırmak için gönüllü kadınlarla, tiyatro aracılığı ile bir araya gelerek, 2021 yılından bu yana Kadınlardan Güçlendirme Hikâyeleri Atölyeleri düzenliyor.

Kadınlardan Güçlenme Hikâyeleri II gösterisi 28 Kasım'da seyirciyle buluşuyor

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için yapılan etkinlikler kapsamında, 28 Kasım 2023 Salı günü 15.00’te Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, katılımcı kadınlar kendi hikâyelerini anlatacakları bir gösteri gerçekleştiriyorlar. Gösteri katılıma açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

Kadınlardan Güçlenme Hikâyeleri II gösterisi 28 Kasım'da seyirciyle buluşuyor - Resim : 2

Kadınlardan Güçlendirme Hikâyeleri Atölyeleri, İBB Şehir Tiyatroları Sanatçısı ve ÇGSM Sorumlusu Emre Koyuncuoğlu moderatörlüğünde, dramaturg Elif Solak Tokatlı, oyuncu Zuhal Güreli ve kukla ve sahne tasarımcısı Hilal Polat’ın destekleri ile gerçekleştiriliyor. Mayıs ayında ikincisi düzenlenen ve 2022 Kasım ayından itibaren yaklaşık altı ay boyunca çalışılan bu gösteri ve gösteri metninde, kadın deneyimini öne çıkaran, şiddetin aktarımında mağduriyeti değil güçlenmeyi önceleyen bir dilin oluşturulmasına dikkat ediliyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin