Kadınlardan dekolte cevabı

Kadınlar, devleti temsil eden kişilerin kadınların giyimine yönelik müdahalelerine itiraz ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlardan dekolte cevabı

KAMER’den Nebahat Akkoç, Antikapitalist Müslümanlar’dan Didem Aydın, Filmmor’dan Melek Özman ile gazeteciler Işıl Cinmen ve Kumru Başer, AKP Genel Başkan YardımcısıHüseyin Çelik’in dekolte açıklamalarını, ardından süregelen tartışmaları ve sunucunun işine son verilmesini bianet’e değerlendirdi.



"Yasağının kalktığı gün yeni kıyafet tartışması"



Nebahat Akkoç, KAMER: Bir TV sunucusunun kıyafetinin Bakan Hüseyin Çelik tarafından sohbete konu edilmesi birkaç nedenle iyi olmadı:



Birincisi başka biri söylemiş olsa bu kadar dikkat çekmeyecek bir eleştiri Bakan söylediği için birden bire gündeme oturdu. Bütün bir ülkenin bir kadını, üstelik de kılık kıyafeti,  işi üzerinden olumsuz yaklaşımlarla tartışıyor olmasının o kadını nasıl bir ruhsal yıkıma sürükleyeceği düşünülünce kötü.



İkincisi ne yazık ki, her kesin söylediğinin kendisini bağladığı bir ülkenin vatandaşları değiliz henüz. Geçmişte başka örneklerde gördük. Bir hükümet yetkilisinin söylediği bir olumsuz söz bir insanı işinden gücünden edebiliyor. Nitekim Bakan’ın konuşmasından önce iş bağlantısının koptuğu söylense de hepimiz Bakan konuştu sunucu işinden atıldı diye düşündük.



Haberin devamı için tıklayın.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin