'Kadınlar toplum içinde emzirmesin' dedi, işinden oldu

Deneyimli sunucu, canlı yayında söylediği sözler nedeniyle işinden oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Kadınlar toplum içinde emzirmesin' dedi, işinden oldu

BBC'nin eski sunucularından Alex Dyke canlı yayında "2015 yılındayız. Kadınlar, anneler, toplum içinde emzirmenizden hoşlanmıyoruz, gerçekten hoşlanmıyoruz. Emzirmek doğal değil" diye konuştu. Dyke'a karşı 6 binden fazla imza toplanınca, BBC Dyke hakkında uzaklaştırma kararı aldı.



"Şişman annelerin, memelerini otobüslerde açması hiç güzel görünmüyor. 2015 yılındayız. Kadınlar, anneler, toplum içinde emzirmenizden hoşlanmıyoruz, gerçekten hoşlanmıyoruz...” Sözler bu kez Türkiye'den değil, İngiltere'den geldi. BBC Radyo'nun en eski sunucularından, ünlü İngiliz radyocu Alex Dyke canlı yayında çocuk emzirmenin ‘doğal olmayan bir davranış’ olduğunu ve durdurulması gerektiğinden bahsetti. Dyke'ın sözlerine gelen yoğun tepki ve başlatılan imza kampanyasının sonucu da hızlı geldi: BBC, Dyke hakkında 'uzaklaştırma' kararı aldı.



The Independent'ın haberine göre, Radio Solent’te program yapan Alex Dyke daha sonra söylediklerini savunmak amacıyla “Demek istediğim, şişman çocuksu annelerin, memelerini otobüslerde açması hiç güzel görünmüyor” dedi. Dyke, "Dün başımdan geçti. Otobüste bir kadın oturuyordu. Çok iri bir kadındı ve kucağında bir çocuk vardı. Otobüste çocuğunu emzirmeye başladı. Nereye bakacağımı şaşırdım. Beni çok zor bir pozisyona soktu" demişti.  Haberin devamını okumak içim tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin