Kadınlar harekete geçti! Erdoğan'ın sözlerine tam sayfa ilanlı tepki

Erdoğan’ın, “Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Çünkü fıtratları farklıdır” sözlerine, kadınlar 'Fıtrat değil Anayasa' başlıklı ortak bir metinle karşılık verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar harekete geçti! Erdoğan'ın sözlerine tam sayfa ilanlı tepki

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Çünkü fıtratları farklıdır” demesine 57 kadın ve LGBTİ örgütü, vakıf ve kurum, 'Fıtrat değil Anayasa' başlıklı ortak bir metinle karşılık verdi.



Açıklamada Erdoğan’ın Temmuz 2010’da ilk defa dile getirdiği kadınla erkeğin hiçbir şekilde eşit olamayacağı söylemini bir kez daha tekrar ettiği hatırlatılırken, “Erdoğan’ın bu söylemi, Türkiye’nin de imza attığı birçok uluslararası sözleşmede yer alan toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine karşı çıkmaktadır” denildi.



Kadınlar harekete geçti! Erdoğan'ın sözlerine tam sayfa ilanlı tepki



Erdoğan, Anayasa’yı ihlal etmektedir



Türkiye’nin Dünya Ekonomik Forumu’nun Cinsiyet Eşitsizliği Raporu’na göre 142 ülke arasında 125’inci sırada olduğunun da altı çizilirken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu söylemiyle cinsiyet eşitliğini sağlamak konusunda bir politika uygulamayacağını Cumhurbaşkanı’nın ağzından beyan etmiş oldu. Türkiye Anayasası’nın 10. Maddesi diyor ki, ‘Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.’ Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan bu söylemiyle Türkiye Anayasası’nı da ihlal etmektedir” ifadeleri kullanıldı.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin