Kadınlar dikkat: Hayatınıza yalnızca 3 tip erkek giriyormuş. İşte bilim insanları onları sıraladı! Siz hangi tip erkeğe denk geldiniz?

Kadınlar ve erkekler arasındaki çoğu ilişki çoğu zaman karmaşık bir hal alıyor. Çünkü birbirimizi tanımıyoruz. Cinsiyetleri ve onların beraberinde getirdiği özelliklere hakim değiliz. İşte yapılan yeni bir çalışma da buna örnek. Bilim insanları 92 heteroseksüel erkeği inceledi ve erkeklerin üç kategoriye ayrıldığını ortaya çıkardı

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar dikkat: Hayatınıza yalnızca 3 tip erkek giriyormuş. İşte bilim insanları onları sıraladı! Siz hangi tip erkeğe denk geldiniz?

New York’taki Columbia Üniversitesi’nden bir ekip, farklı kültürel geçmişlere sahip 92 heteroseksüel erkeği inceledi ve erkeklerin üç kategoriye ayrıldığını ortaya çıkardı

Yani kadınların hayatına sayısı kaç olursa olsun yalnızca  3 tip erkek giriyor. 

Neo-gelenekçi erkekler, eşitlikçi erkekler ve ilerici erkekler…

Çalışmada ekip, erkek tiplerinin yakın partner ilişkilerini nasıl etkilediğini araştırmak için yola çıktı.

Araştırmayı yöneten Dr John Oliffe, “Farklı özelliklerin, erkeklerin ilişkilerini ve ruh sağlıklarını nasıl şekillendirdiğini anlamak için yola çıktık. Bulduğumuz şey, bu erkek tiplerinin farklı faydalar ve zorluklarla ilişkilendirildiğiydi” dedi.

Araştırmada 19 ila 43 yaşları arasındaki 92 heteroseksüel erkeğin verileri kullanıldı. Ve sonunda erkeklerin hepsinin de bu üç kategoriden birine uyduğu görüldü.

CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ OLUŞTURMA ÇABALARI BELİRLEYİCİ

Araştırmacılara göre, neo-gelenekçi erkekler, büyük ölçüde geleneksel cinsiyet rollerini benimserken, eşitlikçi erkekler daha eşit bir ilişki anlayışıyla ilerler. İlerici erkekler ise kimin ne yapacağını ayarlamak için partnerleriyle sık sık konuşurken, ilişkilerinde cinsiyet eşitliğini oluşturmaya çalışırlar.

Araştırmada; toplumsal cinsiyet eşitliğini ve sosyal adaleti aktif olarak destekleyen erkekler, zihinsel refahlarının arttığını bildirirken, eşitlikçi bir tarza sahip bazı erkeklerin de ev içi görevleri kesinlikle yarı yarıya bölerek toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için mücadele ettiği görüldü.

Dr Oliffe, “Bütün bunların ruh sağlığı üzerinde etkisi var. Anlamlı bir değişimi teşvik etmek için, erkeklerin davranışlarını etkileyen yapıları ele almamız gerekiyor” dedi.

Ekip, bulguların daha sağlıklı ilişkilerin önünü açacağını umuyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin