Kadına şiddet haberlerinde ürküten rakam

Interpress’in 2012 yılını kapsayan ‘Kadına Şiddet’ konulu araştırması, kadına yönelik şiddetin basına yansıyan kısmının boyutunu ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Kadına şiddet haberlerinde ürküten rakam

Kadına yönelik şiddet haberleri 30 bin sınırına yaklaştı



2012 yılında yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddetle bağlantılı haberlerinin toplamda 30 bin sınırına dayandığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı son araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl kadınlara yönelik, sözlü, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik olmak üzere çeşitli şiddet uygulamalarının yazılı basında geniş yankı bulduğunu ortaya çıkardı. Bu şiddetin önüne geçilmesi için “Konuk Evleri” ve “Panik Butonu” projeleri de haberlerde dikkat çekti.



 Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberlerin tek tek incelendiği araştırmada, 2012 yılında kadına yönelik şiddet haberlerinin toplamda 29.248’e ulaştığı, en çok kadına yönelik fiziksel şiddet haberlerinde yükseliş olduğu tespit edildi. Toplamda 8.146 haberin yayınlandığı kadına yönelik fiziksel şiddet haberlerini, 4.201 haberle cinsel şiddet, 946 adetle de sözlü ve psikolojik şiddet haberleri takip ediyor.


Etiketler Kadın şiddet basın
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin