Kadın yönetmenlerin yarışı başlıyor

1-7 Mart 2021 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin yarışma başvuruları başladı. İşte, festivalden ve yarışmadan detaylar!

Google Haberlere Abone ol
Kadın yönetmenlerin yarışı başlıyor

1-7 Mart 2021 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin yarışma başvuruları başladı…

İlk kez 2018 yılında ‘Kadın Yönetmenler Haftası’ olarak başlayan, İzmir’de hayata geçirilen ‘Kadın Yönetmenler Festivali’ 2021 yılının Mart ayında dördüncü kez ve bu sefer uluslararası olmayı hedefleyerek hayata geçiyor.

KADINLARIN SİNEMASI İZMİR’E SIĞAMAYACAK

29 Şubat-5 Mart 2020 tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenen ve bir hafta boyunca İzmir’de pek çok konuğu ve sinemaseveri ağırlayan festivalin dördüncü yıl teması, Festival Direktörü Gülten Taranç tarafından ödül töreninde ‘Süper Kahramanlık’ olarak açıklanmıştı. Hem kadınların sinema sektöründe üretim yapmasının hem de bağımsız festival düzenlemenin aslında bir süper kahramanlık işi olmasına vurgu yapan temasıyla festival, dördüncü yıl sloganına da “Sığamıyoruz” olarak belirledi.

Festival Direktörü Gülten Taranç dördüncü yıl ile ilgili detayları şu şekilde paylaştı: “2018’den bu yana özveriyle sürdürdüğümüz ve İzmir’de uzun metrajlı güncel filmlerin gösterimi açısından öne çıkan Kadın Yönetmenler Festivali’mizi bu yıl uluslararası boyuta taşımayı hedefliyoruz. Bu bağlamda küresel Pandemi nedeniyle yurt dışı odaklı gösterim ve söyleşilerimizi çevrimiçi platformda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 2021’in Mart ayı itibariyle festivalimizi tüm hijyen koşulları üst seviyede sağlanmış biçimde hem fiziki ortamlarda hem çevrimiçi platformlarda gerçekleştirmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.” Taranç ayrıca kadın yönetmenlerin sinemadaki üretimlerinin içinden geçtiğimiz sıra dışı günlerde de öne çıktığını vurgulayarak festivalin yarışmalı bölümü için “Ana karakteri kadın olan güçlü kadınları merkezine alan filmlerinizi bekliyoruz.” ifadesini kullandı. Festivalin İzmir’in farklı lokasyonlarına yayılması için de sürpriz çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

“Süper Kahramanlık” teması ve #Sığamıyoruz sloganı çerçevesinde 4. Kadın Yönetmenler Festivali, 9 Kasım 2020’den itibaren kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresi üzerinden başvuruları kabul etmeye başlayacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin