Kadın ve erkekleri çıldırtacak, cinselliği tavan yapacak koku ortaya çıktı. Kokusu afrodizyak etkisi yaratıyor. Ancak tek özelliği bu değil. Yasemin yağı ne işe yarar, faydaları nelerdir?

Yasemin yağı, yasemin bitkisinin beyaz çiçeklerinden elde edilen esansiyel bir yağdır. Hoş kokulu yasemin çiçeği, başta parfümler olmak üzere birçok alanda kullanılır. Yüzyıllardır tatlı ve romantik kokusu ile ilgi görmeyi başaran Yasemin bitkisi, kokusuyla afrodizyak etkisi yaratıyor. Ancak yasemin yağının tek özelliği bu değil. Aynı zamanda depresyona da iyi gelen Yasemin yağı ne işe yarıyor? Yasemin yağının faydaları neler?

Google Haberlere Abone ol
Kadın ve erkekleri çıldırtacak, cinselliği tavan yapacak koku ortaya çıktı. Kokusu afrodizyak etkisi yaratıyor. Ancak tek özelliği bu değil. Yasemin yağı ne işe yarar, faydaları nelerdir?

Yasemin yağı güzel kokusunun yanı sıra birçok faydası olan bitkisel yağlardan biridir. Depresyondan enfeksiyonlara kadar onlarca rahatsızlığı tedavi etmek için kullanılan popüler bir doğal ilaç olmasına rağmen en çok afrodizyak özelliğiyle ön plana çıkar.

YASEMİN YAĞININ FAYDALARI

Yasemin yağının depresyona karşı etkili olduğu bilinmektedir. Aromaterapi masajında kullanılan yasemin yağının özellikle etkili olduğu bulundu. Yasemin yağı, antibakteriyeldir. Yapılan çalışmalar sonucu çeşitli oral mikroorganizmalara karşı antimikrobiyal aktivite gösterdiği ortaya çıktı.

Yasemin yağı, seyreltilerek cilde uygulandığında pamukçuk gibi oral enfeksiyonlar için durulama olarak kullanıldığında enfeksiyonların tedavisinde ve önlenmesinde etkili olabilir.

Yasemin yağının spazm ve kramplar üzerinde olumlu etkileri vardır. Evde kramp giren bölgeye yasemin yağı ile masaj yaparak rahatlayabilirsiniz. Yasemin yağı yara dokusu oluşumu yoluyla yara iyileşmesini teşvik edebilir. Yasemin yağı cilt enfeksiyonlarının tedavisinde yararlı olan antiseptik özelliklere sahiptir.

Yasemin yağı sıcak basması ve depresyon gibi menopoz semptomlarını tedavi etmek için yıllardır kullanılmaktadır.

Kadın ve erkekleri çıldırtacak, cinselliği tavan yapacak koku ortaya çıktı. Kokusu afrodizyak etkisi yaratıyor. Ancak tek özelliği bu değil. Yasemin yağı ne işe yarar, faydaları nelerdir?

YASEMİN YAĞININ AFRODİZYAK ETKİSİ

Yasemin yağının romantik kokusunun uzun zamandır afrodizyak etkisi olduğuna inanılıyordu. Hindistan'ın bazı bölgelerinde, yasemin çiçekleri genellikle yeni evlilerin yatak odasındaki düğünlerde romantizm havasını yaratmak için kullanılır. Yasemin yağının afrodizyak etkisiyle ilgili çok az bilimsel kanıt bulunmaktadır.

Yasemin yağını koklamanın ruh halini iyileştirdiği, romantik, pozitif duyguları ve enerji seviyelerini artırdığı bilimsel olarak kanıtlandı. Teoride bu bulgular kişiler üzerinde afrodizyak etkisi yaratabilir.

Ayrıca, kokular ve cinsel tepki arasındaki ilişkiyi inceleyen küçük bir araştırmaya göre, beyin dalgaları üzerindeki uyarıcı etkisi, bir kişiyi cinselliğe karşı daha istekli hale getirebilir ve muhtemelen cinsel organa giden kan akışını artırabilir.

Kadın ve erkekleri çıldırtacak, cinselliği tavan yapacak koku ortaya çıktı. Kokusu afrodizyak etkisi yaratıyor. Ancak tek özelliği bu değil. Yasemin yağı ne işe yarar, faydaları nelerdir? - Resim : 2

YASEMİN YAĞI NE İŞE YARAR?

  • Yasemin yağının hem cilt için olumlu etkileri bulunmaktadır. Hem de psikoloji üzerinde birçok olumlu etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
  • Kanser türlerine karşı koruyucu bir etkisi bulunmaktadır.
  • Bağışıklık sistemi üzerinde güçlendirici bir özelliğe sahiptir.
  • Cildi temizleyerek arındırır ve ciltte bulunan lekelerin geçmesi için yardımcı bir etkiye sahiptir.
  • Solunum yollarını rahatlatıcı bir etkisi bulunur.
  • Vücudunuzda bulunan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesi için kullanılmakta olan bir yağdır.
  • Kas ağrılarını geçirmek için de tercih edilen bir yağdır.
  • Saçlara parlaklık verir ve saçlarda bit oluşumunu engeller.
  • Anne sütünü arttırıcı bir etkisi bulunmaktadır.

Kadın ve erkekleri çıldırtacak, cinselliği tavan yapacak koku ortaya çıktı. Kokusu afrodizyak etkisi yaratıyor. Ancak tek özelliği bu değil. Yasemin yağı ne işe yarar, faydaları nelerdir? - Resim : 3

YASEMİN YAĞI NASIL KULLANILIR?

  • Ağrı hissedilen bölgeye masaj yapılarak uygulanabilir.
  • Saç bakımı için kullanılmak istenen yasemin yağı ise şampuanların içerisine dökülebilir.
  • Stresten arınmak için ise banyo yaptığınız suyun içerisine birkaç damla yasemin yağı damlatabilirsiniz.
  • Solunumu rahatlatmak için ise boğaz bölgesine uygulanabilir.
Etiketler afrodizyak depresyon
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin